Krémmánia magazin

Könyvajánló: Caroline Hirons – Skincare – Tudatos bőrápolás

Pár hete jelent meg Caroline Hirons, a tudatos bőrápolás egyik legismertebb képviselőjének sikerkönyve magyar fordításban, a Skincare – Tudatos bőrápolás. Bár online ma már rengeteg információt elérhetünk a témában, ez a könyv tökéletesen elmagyarázza és rendszerezve bemutatja mindazokat a bőrápolási tudnivalókat, amik segítségével bárki összeállíthat magának egy valóban működő, hatásos bőrápolási rutint.

Caroline Hirons - Skincare - Tudatos bőrápolás
Caroline Hirons – Skincare – Tudatos bőrápolás

Megtudhatsz belőle mindent a tudatos bőrápolás alapjairól és persze arról is, mi nem tartozik a helyes arcápolás bűvkörébe. Nem tudományos kutatások száraz gyűjteménye, de a leírtak azokon alapulnak, miközben abszolút érthetően, szórakoztató stílusban tárja az olvasó elé a tudnivalókat.

Caroline Hirons igazi sztár a tudatos bőrápolásban, több évtizedes tapasztalattal a háta mögött, akinek szaktudásán túl védjegye a szókimondó és szórakoztató stílusa. Nem csoda, hogy blogját több száz millióan követik, YouTube-videóit pedig cirka 13 millióan nézik.

Első, nemrég megjelent könyve a Skincare, amiben minden mellébeszélés nélkül pontról pontra leírja, mi az, amire tényleg szükséged van, és mi az, amire nincs, egy életre leszámolva a sminklemosó kendők használatáig terjedő bőrápolási rutinnal. Caroline híres többek között a dupla lemosás, a “savas tonikok” (vagyis kémiai hámlasztók) vagy éppen a retinol szérumok használatának népszerűsítéséről, és ebben a könyvben teljes útmutatást ad arról, hogyan is nézhet ki egy a bőrtípusodnak és bőrproblémádnak megfelelő, tudatos bőrápolási rutin.

(Forrás: Skinsmart)

Minden hasznos infót megtalálunk benne arról, miként érdemes az egyes bőrtípusokat ápolni, a különböző bőrproblémákat kezeli. Mik azok az összetevők, melyek hatásosak lehetnek és miket kerüljünk el jó messzire.