Krémmánia magazin

2021-ben a szemöldöké lesz a főszerep, nem is akárhogy

Hogy miként alakul majd a jövő évünk, még mindenki csak találgat, hisz nehéz megjósolni, hogy a világjárvány miként alakítja majd a mindennapokat. A sminkek terén a szemöldökeink azonban úgy tűnik, kiemelt figyelmet kapnak majd.

Szemöldöktrend 2021
Szemöldöktrend 2021 (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

A szépségtrendeket a koronavírus alaposan felforgatta, a sminkek például jócskán megszenvedték a #maradjotthont. Ha mégis fel akartunk dobni egy kis színt, jó eséllyel a szemsminkre koncentráltunk, a látványos szemkontúrozásra, no meg a szemöldökeinkre.

A Pinterest által közzétett trendelőrejelzések szerint mindez a jövő évben sem fog gyökeresen megváltozni, bár elemzésük alapján úgy látják, némi extrára mutatkozik majd igény. A szemöldökök esetén például felpörög a szivárványos vagy épp a kifehérített szemöldökök trendje. A Z generáció tagjai körében legalábbis határozottan megfigyelhető a színes szemöldökök népszerűsége, ami lássuk be, kétségtelenül biztosítja az egyediséget és lazaságot akkor is, ha a fél arcunkat maszk borítja.

A Pinterest trenelőrejelzését arra alapozza, hogy 160 százalékkal nőtt a kiszőkített szemöldökökre érkező keresések száma az előző évi adatokhoz képest, ami vélhetően az is okozhatott, hogy még év elején Lady Gaga is világos szemöldökre váltott a Stupid Love klipjéhez. 

A színes szemöldökök iránti érdeklődés 35 százalékkal emelkedett, hiába, az általános unikoris-szivárvány imádat mindenkit hatalmába kerít. Hogy valóban képes lesz-e kitörni a színes szemöldök a rétegízlés kalitkájából majd meglátjuk, mi azért hoztunk néhány példát rá, mások hogyan tették magukévá a trendet.

Szivárványos szemöldökök

Szőkített szemöldökök