Krémmánia magazin

Újdonság: Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA hámlasztó

Talán nem túlzás azt állítani, sokaknak felszaladt a szemöldöke, mikor meglátta a Paula’s Choice újdonságát, a Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA hámlasztót. Csillogó, lilás színe és hirdetett összetevője, a pillangó borsó virág kivonat külön-külön is olyan hatásvadász választásnak tűnnek, amiket nem feltétlenül kötnénk egy olyan smart beauty márkához, mint amilyen Paula Begouné.

Paula's Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA hámlasztó
Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA hámlasztó

Megnéztük hát közelebbről, mi a helyzet a hámlasztóval, ami mindettől függetlenül ígéretesen izmos készítménynek számít, hisz mégiscsak 25% AHA és 2% BHA kémiai hámlasztót tartalmaz. És valóban, a kémiai hámlasztók szuper elosztásban szerepelnek:

  • 2% szalicilsav, vagyis a BHA rész mellett
  • 8.4% glikolsav,
  • 7.1% tejsav,
  • 5% mandulasav,
  • 2.5% almasav és
  • 2% borkősav adja AHA hámlasztó hatását.

Ehhez azért hozzátartozik, hogy az almasav és borkősav inkább csak a többi felszívódását, hatását erősíti, de vélhetően nincs ez másként a jóáras rivális, a The Ordinary AHA 30% + BHA 2% készítménye esetén sem, aminél nem is tudni, pontosan milyen megoszlásban szerepelnek benne az AHA savak.

Paula's Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA hámlasztó tubus

A savak mellett többféle hidratáló, valamint antioxidáns és bőrnyugtató hatású összetevőket is tartalmaz a hámlasztó.

Egyébiránt géles állagú, lemosandó típus, 10 perc hatóidő után bő langyos vízzel kell eltávolítani, mint a hasonló erősségű készítményeket általában.

Hatása nem csak a leírása alapján ígéretes, egy sor beauty vlogger állt be mögé és ha megnézzük, általában milyen véleményekkel vannak róla, döntő többségében pozitív kommenteket találunk.

Ha már a The Ordinary piros hámlasztóját emlegettük, essen szó ennek színéről is. Nyilván kellett egy hasonlóan látványos színvilág, a piros azonban már többszörösen is foglalt volt, a fancy nevű pillangó borsó virágból kinyerhető lila árnyalatnál pedig talán nicns is jobb alternatíva a föld kerekén. Főként, hogy a kivonat nem csak vonzó színt ad, de antioxidáns, bőrnyugtató, nem számít illatanyagnak, és némi bőröregedés elleni hatása is van a bőrre.

És mitől csillog? Nos, szerencsére nem apró műanyag darabkáktól, csillámpala (mica) és titánium dioxid együttese az, ami ragyogását adja. Hogy a csillámpala bányászott vagy laborban előállított-e, nem tudni, de bármelyik is, lebomló anyagról van szó, ami nem terheli a környezetet.