Krémmánia magazin

Leteszteltük a Babor kétlépéses arctisztító programját (x)

A Babor kétlépéses arctisztító programját teszteltem az elmúlt napokban, melyhez a Babor Hy-Öl arctiszító olajat és a bőrtípusomnak megfelelő Babor Phytoactive arclemosót kaptam meg, ezekről olvashatjátok most a tapasztalataimat.

Babor HY-ÖL és Babor Phytoactive Combination
Babor HY-ÖL és Babor Phytoactive Combination – A Babor 65. évfordulójához kapcsolódóan most szettben kedvezőbb áron is megvásárolhatjuk a kétlépéses arctisztító rutint.

Ha még nem ismeritek a márka termékkínálatát, érdemes tudni arctisztítóiról, hogy a Hy-Öl olajos lemosó mellé bőrtípusunknak megfelelően többféle Phytoactive arctisztítóból is választhatunk:

  • száraz,
  • érzékeny,
  • kombinált és zsíros bőrre, valamint
  • fáradt bőrre valókat találunk,

ezek közül én a kombinált és zsíros bőrre valót teszteltem.

Tudtátok?

A double cleansing világának megkerülhetetlen szereplője a BABOR, hisz a márka alapítója volt az, aki 1956-ban felfedezte a módszer alapját, vagyis, hogy az olaj és a víz természetes tisztítóerejének kombinációja milyen hatásosan bevethető az arcápolásban is. Mint tudjuk, a double cleansing azóta a japán és dél-koreai nők arcápolási rutinjának szerves részévé vált, és érdekes módon épp Európában kellett újra felfedezni hatékonyságát.

A double cleansing alapjáraton is arcápolási rutinom részét képezi, több Krémmánia-kedvenc olajos lemosót kipróbáltam már, így szerencsére volt összehasonlítási alapom – bár a Babor metódusa egészen más.

Fussunk át először a külsőségeken. Mindkét lemosó műanyag flakonos, pumpás kiszerelésben érkezik, jól kézre áll, adagolója nem fröcsög, “nem köpi” az arctisztítót, szépen adagolható, használat után a fej elfordításával zárhatók.

A BABOR Hy-Öl olajos lemosóból 4 pumpálásnyit javasolnak használni, így jön ki a matek is, miért 200 ml-es az olajos, és miért 100 ml-es a Phytoactive lemosó (ugye abból két pumplásnyi kell). Mivel fényvédőt mindig használok, így fontosnak tartom esténként a dupla arctisztítást, ha pedig sminkelek, nem is kérdés, hogy a double cleansinget választom. Sminkemet úgy tapasztaltam, az olajos lemosó szépen feloldotta, a szempillákról is hibátlanul lehozta a festéket. A Krémmániások is hasonlóan elégedettek a termékkel, jelenleg az olajos tisztító színötös értékelésű.

Babor Hy-Öl
Babor Hy-Öl olajos lemosó

Összetevőit tekintve négyféle növényi olajat tartalmaz: szójabab-, szezám, földimogyoró és napraforgó olajat. A termék illatosított, illata kellemes, nem túlzó. Irritációt, pattanásokat nálam nem okozott.

Lemosását illetően nagy eltérés van a többi arctisztító olajhoz képest, itt ugyanis miután átmasszíroztuk vele alaposan bőrünket, nem mossuk le, hanem két pumpálásnyit hozzádolgozunk a Babor Phytoactive Combination arctisztítóból (illetve abból a típusából, amelyik nekünk jó).

Az alapjáraton világos, enyhén kékes, picit géles érzetű Phytoactive Combination az olajos lemosóval fehér eleggyé változik, így kell még tovább tisztítani masszírozó mozdulatokkal bőrünket. Hozzátenném, nem habzik fel – ez számomra fontos volt, nem szeretem a habzó arctisztítókat, sajnos kivétel nélkül szárítanak.

Babor Phytoactive Combination
Babor Phytoactive Combination

Lemosáskor úgy tapasztaltam, könnyedén távozott bőrömről olajostól, sminkestől, szennyeződésestől minden. A tesztelés kedvéért egy-két alkalommal volt, hogy micellás vízzel áttöröltem még a bőrömet, csupán azért hogy lássam, tényleg minden szennyeződés lejött-e, és jelenthetem, jól vizsgázott a duó, arctisztító képessége kétségtelenül ötcsillagos a részemről.

Amit kiemelnék, hogy szárazra törlés után egyáltalán nem húzódott a bőröm, a puha érzet, melyet a készítmények adtak szépen tartotta magát, míg az aktuálisan kiszemelt arcápolóimat el nem kezdtem felrétegezni bőrömre.

A cikk a Babor támogatásával készült.