Krémmánia magazin

Illatújdonság: Sisley Izia la Nuit EdP

A Sisley 2017-es parfümje, az Izia komolyabb, érettebb varinása jelent meg, a Sisley Izia la Nuit EdP, melynek különlegessége, hogy egy olyan rózsa illatjegyeit is tartalmazza, ami évente csak egyszer, egészen rövidke ideig virágzik.

Sisley Izia la Nuit EdP
Sisley Izia la Nuit EdP

E különleges virág a Sisley-ház alapítója, Isabelle d’Ornano grófnő kertjében is megtalálható, annak nem mindennapi, eredeti jegyei adták meg annakidején az Izia alapjait is, egy ragyogó, nőies, friss virágos illatot. Ezt álmodta újra pár évvel később Amandine Clerc-Marie parfümőr, a különleges rózsákból álló csokor jellegzetes illata köré építve, így született meg a Sisley Izia la Nuit.

SISLEY IZIA LA NUIT Eau de parfum
SISLEY IZIA LA NUIT Eau de parfum

A virágos kompozíció mellett a parfümben megjelennek a fás illatjegyek, egy leheletnyi vaníliával és a valódi bőr aromájához hasonló akkordokkal kiegészülve.

Az Izia La Nuit több egyszerű illatnál, helynél vagy időnél, ez az illat egy utazás, egy élmény, egy felfedezés.

A parfüm fejjegye friss és élénk, a fő jegyekben bergamot keveredik az édes gyümölcsös mandarinnal és fekete ribiszkével. Végül a kardamon egyedisége fás, fűszeres akkordokkal öltözteti fel a kezdeti sokszínű frissességet.
A szívjegyekben a frézia és a magnólia virágos jegyeinek köszönhetően az Izia rózsa illata új, sugárzóbb oldaláról mutatkozik meg.
Az alapjegyek közt a kifinomult labdanum és pacsuli kettőse valódi bőrszerű illatot kölcsönöz a tölgymohának, amely tökéletesen kiegészíti a modern, ciprusos kompozíciót. A lágy ambrox meleg, elegáns és erőteljes aromákat szabadít fel, míg a csipetnyi fás, tejes vanília fokozza és meghosszabbítja az illat tartósságát.

Az illatot itthon a Marionnaud parfümériákban találjuk meg, 30, 50 és 100 ml-es kiszerelésben.