Krémmánia magazin

K-beauty teszt: Hayejin háromlépéses arcápolási rutin (x)

A Hayejin dél-koreai márka Blessing Of Sprout koreai rutin alapcsomagját teszteltem az elmúlt két hétben, reggeli és esti arcápolási rutinom is részvételükkel épült fel.

A k-beauty és én hosszú évek óta jó ismerősök vagyunk, kipróbáltam már számos tonert, esszenciát, arckrémet és persze fényvédőt is. Felépítettem arcápolási rutinomat a tíz lépés mentén, majd lecsökkentettem, mert a bőrömnek úgy jobb. A dél-koreai termékek pedig mindvégig érdeklődésem középpontjában maradtak, így a Hayejin rutin is érthető módon kíváncsivá tett.

Hayejin
Hayejin Blessing Of Sprout koreai rutin alapcsomag

Mit tartalmaz a Blessing Of Sprout koreai rutin alapcsomag?

Három termékről van szó, amiket reggel és este is használhatunk:

A triót ebben a sorrendben, arctisztítást követően kell használni. Én esténként volt, hogy másik szérummal is megtoldottam a sort, máskor kémiai hámlasztót iktattam be, ezek mind megszokott készítményeim voltak, amik jól működtek a Hayejin kozmetikumokkal.

Hayejin Blessing Of Sprout koreai rutin alapcsomag
Hayejin Blessing Of Sprout koreai rutin alapcsomag

A teljes terméksorra jellemző, hogy többféle növényi kivonatot tartalmaznak, fő helyen az indiai lótusz virág kivonattal, aminek néhány kutatás szerint anti-aging bőrsimító és bőrvilágosító hatása van. Mellettük többféle hidratáló összetevőt találunk, a szérumba és az arckémbe került ázsiai gázló kivonat, ami pattanásos bőrűeknek jó szolgálatot tehet, de a belőle kinyerhető madecassoside és asiaticoside is nagyon jó antioxidánsok, sebggyógyító hatásúak. Illatanyagot az INCI végén tartalmaznak, illatuk könnyed, nem túlzó.

Lássuk, mit tudnak az egyes készítmények:

Hayejin hatásfokozó hidratáló toner

Hayejin hatásfokozó hidratáló toner
Hayejin hatásfokozó hidratáló toner

A tonert reggel és este is használtam minden nap, arctisztítást követően ez volt az első készítményem. Picit sűrűbb, géles-vizes állagú, hidratáló hatása kiváló, és mint ahogyan az elvárható, gyorsan, nyomtalanul felszívódik. Pár csep elegendő a teljes arcra és nyakra, én a szemkörnyékre is tettem belőle, úgy láttam, szerette ott is a bőröm. A tonerben szétmasszírozható, zselészerű gömböcskék találhatók, ezek az ígéretek szerint ragyogást kölcsönöznek az arcnak. Szerencsére semmi csillámról nincs szó, konkrét ragyogást én nem tapasztaltam, de kétségtelen, hogy a tonertől üdébb lesz a bőrkép.

Hayejin tápláló szérum

Hayejin tápláló szérum
Hayejin tápláló szérum

A szérumból alkalmanként egy pipettányit oszlattam el arcbőrömön és nyakamon, ennek állaga közepesen sűrű, illata kellemes. Gyorsan felszívódik, érezhetően hidratál és puha, bársonyos érzetet ad a bőrnek. Ezt szilikon tartalmának is köszönheti, ez engem egyáltalán nem zavart, sőt, valójában reggel, sminkelés előtt még jól is jött, hogy egy picikét simább lett a bőr (egy primert messze nem helyettesít, ne így gondoljatok rá).

Hayejin vitalizáló és feszesítő arckrém

Hayejin vitalizáló és feszesítő arckrém
Hayejin vitalizáló és feszesítő arckrém

Az arckrémet minden este használtam, reggelente azonban ha elmentem otthonról, helyette fényvédőt tettem fel (a rutin többi tagja azzal együtt is jól működött). Az állaga egészen könnyed, nagyon jól eloszlatható, hibátlanul felszívódik, kimondottan kellemes érzés volt felkenni. Szemkörnyékre is használtam, itt sem és másutt sem okozott irritációt. Hidratáló hatása nagyon jó, ennek köszönhetően is vitalizál, általánosságban szép bőrképet ad.

Kiknek ajánlanám a Hayejin rutin alapcsomagját?

Vízhiányos bőrre abszolút szuperek ezek a termékek, ez biztos, ugyanis nekem is vízhiányos, kombinált bőrtípusom van és érezhetően, láthatóan nagyon jól hidratálta, ápolta, mindennek köszönhetően rugalmassá tette. Kombinált bőrtípusom szempontjából kényelmes volt, nem nehezítette el, nem vált zsírosabbá, ragacsossá akkor sem, ha mindhárom terméket használtam. Összességében tehát elégedett voltam az alapcsomag tagjaival, megfeleltek előzetes elvárásaimnak.

Hasonló adottságú bőr számára úgy gondolom, jó alternatíva lehet ez az alapcsomag, nem okoz gondot sminkelni rá, szemkörnyéken is jól működik, nagyon jól hidratál és más kozmetikumokkal kombinálva is működnek.

A cikk a Hayejincosmetics.hu támogatásával készült.