Krémmánia magazin

Újdonság: L’Oreal Paris Revitalift retinolos szérum

Új taggal bővült a L’Oreal Paris szérumcsaládja, a L’Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol mint a nevében is mutatja, egy retinol tartalmú, anti-aging hatású készítmény.

L'Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol
L’Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol

Sokszor írtunk már róla, miért is olyan szuperek a retinoidok (például itt és itt), maradjunk most annyiban, hogy ha igazán hatékony ráncosodás elleni kozmetikumot kerestek, a retinoidos szérumokat vétek kihagyni (a fényvédők mellett). A retinoidok közé tartozik a retinol is, mely már 0,1%-os koncentrációban kimutatható hatékonysággal dolgozik a ráncok ellen, plusz akkor is segíthet, ha aknés a bőröd, tágak a pórusaid.

Ilyen retinolt tartalmaz a L’Oreal Paris újdonsága is, ráadásul 0,2%-os mennyiségben, és ami fontos, kapszulázott, stabilizált formában, aminek köszönhetően nem kell tartani tőle, hogy felbontást követően veszít hatékonyságából.

Ha még nem használtál retinolos szérumot, egy ilyen 0,2%-os készítmény mint a Revitalift Laser Pure Retinol megfelelő választás lehet, ugyanis a retinol azon bőrirritáló tulajdonsága, ami nagyobb erősségnél könnyedén előfordul, itt nem jellemző. Persze minden bőrtípus függő, ezért azt javasoljuk, hogy akár próbáltál már retinolos terméket akár nem, bevezetésénél mindenképp ügyelj a fokozatosságra.

Az első egy-két hétben csak heti kétszer használd, majd lehet minden másnap, és ha ezt is szépen tolerálja a bőröd, próbát tehetsz a napi (esti!) használattal is. Könnyen lehet azonban, hogy már a kétnapi használat eredményességével is elégedett leszel.

Érzékeny bőrűeknek is ideális lehet a 0,2%-os erősség, épp a fentiek miatt, mert itt még kevés a kockázata, hogy bőrirritáció lépjen fel.

A L’Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol szérum erőssége még, hogy tartalmaz hidratáló glicerint és Sodium Hyaluronate-ot, antioxidánst és Szójababolajat, ami szintén rendelkezik hidratáló tulajdonságokkal, plusz nagy arányban tartalmaz linolsavat, bőrápoló olajsavat és potenciálisan gyulladáscsökkentő linolénsavat is.

A L'Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol arca Eva Longoria
A L’Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol arca Eva Longoria

Amit a használatáról tudni érdemes

Mint minden retinolos készítményt, ezt is

  • az esti arcápolási rutin részeként használjátok
  • arctisztítás után, hidratáló krém előtt.
  • Kémiai hámlasztóval egyszerre inkább ne alkalmazzátok, legalábbis ha érzékeny bőrötök van mérlegeljétek a dolgot. Jobb, ha egyik nap egyiket, másik nap másikat vetitek be, nem kell aggódni, a hatásukat így is el fogják érni.
  • Reggel mindig (!) használjatok fényvédőt ha retinoloztok, legalább SPF30-ast, nyáron SPF50-est. Télen-nyáron, ugyanis fényérzékenyítheti a bőrt.