Krémmánia magazin

Állandó kézszárazsággal küzdesz? Így ápold kezeid megfelelően – Tippek a kézfertőtlenítő használata mellett (x)

Kezeink állandó használatnak vannak kitéve, éppen ezért bőrünk ezen a területen száradhat ki legkönnyebben az igénybevétel miatt. Manapság pedig a túlzott kézmosás és kézfertőtlenítő használat sem segít ezen a problémán. Hogyan ápoljuk kezünket megfelelően? Segítünk!

A vízhőmérséklet is sokat segíthet

Furcsa lehet, de az sem mindegy, milyen hőmérsékletű vízben mosod meg kezeidet. A túlságosan forró, vagy melegvíz csak még inkább kiszárítják kezedet. Ugyan a hűvösebb időszakban bizony jól tud esni a melegvíz kezednek, mégsem jó választás az állandó kézmosáshoz. A langyos vagy hűvösebb víz lesz a legideálisabb kézbőröd számára. Figyelj tehát a kézmosáskor használt víz hőfokára, hogy csökkent kezeid kiszáradását!

Bőrhidratálás, de nem mindegy hogyan

Persze, a legtöbben ilyenkor arra gondolnak, hogy a legegyszerűbb, ha kézkrémmel bekened a kezed minden kézmosás vagy kézfertőtlenítés után. Azonban nagyon nem mindegy, milyen terméket használsz, hiszen egyes kézkrémek csak még inkább árthatnak bőrödnek. A vízalapú vagy vízbázisú termékek például igencsak ronthatnak a helyzeteden, hiszen még inkább kiszárítják bőrödet. Elsőre ugyan úgy tűnhet kezeidet tökéletesen ápolják és hidratálják, viszont egy óra elteltével ismét be kell kenned vele bőrödet. Ördögi kör.

Válaszd a mély hidratációt

Akkor milyen terméket érdemes választanod a kézszárazság kezelésére? Olyat, amely sűrűbb összetételű és mélyen hidratál. A zsírosabb krémek nem csak az aktuális bőrszárazságot képesek enyhíteni, de segítenek megelőzni az újabb kiszáradást is, pontosan a mélyebb hidratációnak köszönhetően. Bár lehet, hogy több idő még beszívódik bőrödbe, megéri megvárni, mert hosszú távon elbúcsúzhatsz a száraz, érdes, kirepedezett kezektől.

A magyar Ceralbin jó választás

A Ceralbin magyar márka olyan gyógyszertári minőségű termékeket gyárt, amelyek tökéletesen alkalmazhatók a kézszárazság megszüntetésére. Termékeik természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek együttes kombinációja a lehető legjobb arányban lett megalkotva a bőrszárazság ellen és a bőrvédelem érdekében. A Ceralbin univerzális kenőcse gyapjúzsírban és méhviaszban gazdag, amelyek együttes ereje nem csak megszüntetik a bőrszárazságot, de segítenek megnyugtatni bőröd, és megóvják az újabb kiszáradástól. Tökéletes választás lesz a mindennapi használathoz, de akár éjszakára pakolásként is remekül alkalmazható. Így biztos lehetsz abban, hogy a napi kézfertőtlenítés, kézmosás mellett is hidratált és puhák lesznek kezeid. Próbáld ki Te is minden kézmosás után!

A cikk a Ceralbin támogatásával készült.