Krémmánia magazin

Újdonság: Artdeco Green Couture kollekció

Fenntartható, természetes, performatív – ezek az alappillérei az Artdeco új, Green Couture sminkkollekciójának. Mind a csomagolás, mind pedig a termékek összetétele hű az elvekhez, ha fontos számodra a fenntarthatóság, ezentúl ezzel a sminkkollekcióval is érdemes lehet számolnod.

Artdeco Green Couture sminkkollekció
Artdeco Green Couture sminkkollekció

A sminktermékek mindegyike legalább 60 százalékban természetes eredetű összetevőkből áll, nem tartalmaznak ásványi olajokat, parabéneket, szilikont, mikroműanyagot, PEG vegyületeket, GMO-t (Géntechnológiával Módosított Organizmusok) és nanoanyagokat. Amely termékekhez szükséges, ügyelnek rá, hogy csak RSPO-tanúsítvánnyal rendelkező pálmaolajat használnak fel, továbbá minden termék cruelty-free – akárcsak a márka többi terméke is.

A Green Couture kollekcióba a sminkek minden alapeleméhez találtok termékeket: ajakrúzs és -kontúr ceruza, szempillaspirál, szemceruza, valamint pirosító és bronzosító is került bele, továbbá egy púder ecset.

artdeco green couture 3artdeco green couture 2artdeco green couture 1artdeco green couture 5artdeco green couture 6mascaraartdeco green couture 8artdeco green couture 4
< >

A csomagolást is a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével alakították ki. A rúzsok tubusa, illetve a pirosító és bronzosító tégelye legalább 40%-ban rizshéj porból készült. Erről érdemes tudni, hogy a rizshéjpor a rizsszemeket védő, kemény héjból áll, ami az egyik legnagyobb, rizsfeldolgozásból származó mezőgazdasági melléktermék. Mivel a rizshéj emészthetetlen az állatok számára, mostanáig meg kellett semmisíteni őket. 75-90%-ban szerves anyagot tartalmaznak, akárcsak a cellulóz és a lignin. A maradék ásványi összetevőkből áll, mint például szilícium-dioxid, lúgok és nyomelemek. 100%-ban környezetbarát és újrahasznosítható, csökkenti az erdőirtást és a szén-dioxid-kibocsátást.

A csomagolások műanyagtartalmánál ügyeltek rá, hogy minél nagyobb arányba újrahasznosított műanyagot használjanak fel. Így ipari, gyártás során keletkező hulladékból (Post Industrial Recycle, PIR), és fogyasztók által keletkező hulladékból (Post Consumer Recycle, PCR) előállított műanyag is felhasználásra került.

A száj- és szemceruzák FSC tanúsítvánnyal rendelkező fából készültek, a karton csomagolásokhoz pedig FSC Mix kartont használnak, ami olyan termékeket jelöl, melyek előállítása során FSC-tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből származó anyagokat, újrahasznosított anyagokat és ellenőrzött forrásokból származó anyagokat (ellenőrzött fa) használnak fel.