Krémmánia magazin

Gyomorsavlekötő ihlette a fürdőbomba feltalálóját

Minden tárgynak, kozmetikumnak van története, vannak elsők és úttörők minden területen, némelyik pedig egészen érdekes múltra tekint vissza. Ilyen a fürdőbomba is, amit több mint 30 éve talált fel Mo Constantine, a Lush egyik alapítója.

Lush fürdőbomba
Illusztráció: Lush

A fürdőzéstörténeti pillanatra 1989-ben került sor, de egyáltalán nem a véletlen műveként következett be. A hölgyet akkor már jó ideje foglalkoztatta a gondolat, miként lehetne olyan terméket készíteni, ami feldobja a fürdőzést, de nem bántja az érzékeny bőrt. Az ihletet egy szokatlan termék, a gyomorsavlekötő Alka-Seltzer pezsgőtabletta adta: a másnaposság brit ellenszerének jellegzetes pezsgése bogarat ültetett Mo fülébe, így hát meg sem állt a legközelebbi gyógyszertárig, hogy kifürkéssze a tabletta titkait.

1989-ben aztán egy szép tavaszi napon a laboratóriumként használt kerti fészerben citromsav, szódabikarbóna és illóolajok kompozíciójaként megszületett minden fürdőbomba őse. Constantine később, az első termékük piacra dobásakor egykori ihletője előtt tisztelegve tablettára hasonlító, óriási korong formában bocsátotta hódító útjára a levendulaillatú Aqua Sizzlert.

Mo Constantine, a fürdőbombák feltalálója
Mo Constantine, a fürdőbombák feltalálója

Innentől nem volt megállás, illóolajok, hidratáló vajak és olajok tucatjával kezdtek el kísérletezni, 1995-ben pedig elindult a Lush elindult, és mint tapasztaljuk, azóta is rendszeresen meglepik a nagyérdeműt a színek, illatok és formák új kombinációival. Mi több, 1995-re datálható pucérságuk kezdete is: a csomagolás eltűnésével maga a fürdőbomba vált műalkotássá.

Tudjátok, melyek a Krémmániások kedvenc fürdőbombái? Mutatjuk!

A legnépszerűbb a Lush Intergalactic Fürdőbomba, ami 100 vélemény után is 4,84 értékelésű, mind a színét, mind az illatát kedvelitek, nem beszélve a csillámokról, ami kioldódik belőle.

Lush Intergalactic Fürdőbomba
Lush Intergalactic Fürdőbomba

Második helyezett a kívül rózsaszín, belül kék Lush Twilight Fürdőbomba, ami az esti fürdőzésekre termett. A levendulaolaj tartalma a megnyugvást, ellazulást hivatott segíteni, és vélhetően látványnak sem utolsó: “először szétterülő naplementét varázsol köréd, majd a színek beestelednek, sötétre változnak, végül pedig sziporkázó csillagtenger vesz körül.”

Lush Twilight Fürdőbomba
Lush Twilight Fürdőbomba

A dobogó harmadik fokán a Lush Butterball Fürdőbomba csücsül, ami Mo korai találmányainak egyike. Óriási adag vanília- és pézsmaillatot, valamint bőrvédő kakaóvajat tartalmaz, és bár színe nincs, a vélemények alapján úgy tűnik, az illat mindenért kárpótol.

Lush Butterball Fürdőbomba
Lush Butterball Fürdőbomba