Krémmánia magazin

Toplistás önbarnítók, ha felszednél egy kis nyárias színt

Közeleg a nyár – még ha gyakran a felhők takarásában is teszi mindezt -, ami egyet jelent az önbarnító szezon kezdetével is. Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper alternatívát, amik a Krémmániás vélemények alapján gyönyörű színt adnak és felvitelük, egyenletes eldolgozásuk is egyszerű.

Illusztráció: Getty Images

A legelterjedtebb önbarnító összetevő a DHA, vagyis Dihydroxyacetone, mely egy  növényi eredetű, cukornádból vagy cukorrépából előállított komponens. Általában 2-5%-nyi koncentrációban találkozunk vele a készítményekben, és a bőr legfelső rétegében hat. A barnítási folyamat lényege, hogy a DHA nem magát a bőr melanintermelését serkenti, hanem egy ahhoz hasonló, sárgás-barnás színű pigmentet állít elő, amitől barnábbak leszük. A következő készítmények is ezt az összetevőt tartalmazzák.

A Dove Derma Spa Summer Revived Önbarnító Testápoló a kategória legnépszerűbb terméke, ami a vélemények alapján már 2-3 alkalom után láthatóan barnább színt ad a bőrnek. Szépen el lehet dolgozni, így nem jellemző, hogy foltos lenne az eredmény, és az illatát is kedvelitek.

A Dr. Kelen Selfsun Tan szintén a dobogós önbarnítók közt van, értékelése 4,32. Szépen felszívja a bőr a készítményt, nem maradunk ragacsosak utána, illata is kellemes. A színét tesztelni kell, volt, akinek sárgás tónust adott, mások tökéletesen elégedettek voltak az eredménnyel.

A Tanorganic Organikus Önbarnító nagyon jó, 4,54-es értékelésen áll, kipróbálói többsége szerint nagyon szép, napbarnított színt ad, illata kellemes, ráadásul az összetevőlista is meglehetősen csinos.

A b.tan Love At First Tan (Violet) Önbarnító Hab is a KM-kedvencek egyike, nem véletlen: nem macerás egyenletesen felvinni, kesztyűvel remekül használható, természetes színt ad, és heti egyszer elég használni.

A St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse hab állagú készítmény szintén szuper értékelésekkel bír, 4,64-en áll, és csupa jókat írtatok róla mind a kapott szín, mind az illat, mind az eloszlathatóság szempontjából.

Néhány önbarnítós tippet videónkból is kaphattok melléjük