Krémmánia magazin

5 lábápoló nyárra, a pihe-puha praclikért

Végérvényesen beköszöntött a szandálszezon, legfőbb ideje, hogy talpainkat partiképes állapotba hozzuk. Ezt azonban ne egy egyszeri pedikűröztetésre szorítsuk, legyen napi bőrápolási rutinunk része, hogy legalább a testápolóból juttatunk a talpainkra is.

ápolt lábak
Illusztráció: Getty Images

Ennél többet is tehetünk, ha esténként lábápoló krémmel kényeztetjük lábfejeinket: az izzadtságtól száraz bőr, a poros napi talpalás után jót fog tenni, ha zuhanyzást követően pótoljuk hidratáltságát. Egy-egy frissítő lábfürdőt persze napközben is beiktathatunk, hasznos, ha kéznél van a lábspray, a lábfejre szánt bőrradírok, no meg a lábápoló krémek, amik szandálképessé teszik sarkainkat is. Ez utóbbiakra adunk most néhány tippet.

lábápolók

Az Oriflame Feet Up Sarokápoló Krém a Krémmánián is a legnépszerűbb kozmetikumok közt szerepel, kipróbálói elégedettetek voltak nemcsak illatával, de sarokpuhító, bőrpuhító képességeivel is. Sűrű állagú krém, amit érdemes alaposan bemasszírozni a bőrbe.

Az Avon Footworks Élénkítő Lábápoló Gél Bosmenta Olajjal a márka legújabb lábápoló családjának tagja. Hűsíti, felfrissíti a lábfejet, XXL kiszerelésének köszönhetően pedig bőséggel jut végtagjainkra is, ha úgy érezzük, jól esne lábainknak némi hűsítő, frissítő érzés. Aloe verát és E-vitamint is tartalmaz, könnyű állagú, gyorsan beszívódik.

A Balea Ureás Lábápoló Krém a kategória legnépszerűbb terméke a Krémmánián, a 10% ureát tartalmazó, jóáras kozmetikum sokatok szerint számos patikai alternatívával felveszi a versenyt. Sűrű krém, amit érdemes bemasszírozni, hatása sokatok szerint már egy használatot követően is látványos.

A Lush Pink Peppermint lábápolója mókás rágógumi rózsaszínű, lágy, könnyen kenhető állagú készítmény. Illata édeskésen mentás, kiszerelése kiadós mennyiséget tartalmaz – pláne, hogy a napi bőrápoláshoz kis mennyiség is elég belőle. Pici olajos érzetet hagy maga után, ezért nyáron inkább este érdemes használni, így reggelente szépen ápolt talpakkal indíthatjuk a napot.

A CeraVe SA Renewing Foot Cream egy gyorsan beszívódó, sűrűbb állagú krém, némi hámlasztó hatással, ceramiddal, hidratáló összetevőkkel. Számos elégedett véleményt begyűjtött már, melyek szerint nagyon szépen rendbe teszi a repedezésnek indult sarkakat, a folyton kiszáradó bőrt. Hatása egész nap tart, többen írták, hogy nem izzadták le lábaikról.