Krémmánia magazin

Hogyan sminkelj a szemszínedhez? (x)

Imádod a szemszínedet, de nem tudod, mivel emelhetnéd ki a legjobban? Fábián Dóra képzett sminkes és az INGLOT sminkmárka csapata együtt segít neked, hogy melyik árnyalatokat és hogyan használd, hogy a te tekinteted legyen a legigézőbb!

Hogyan sminkelj kék szemhez?

Hogyan emeld ki a kék szemedet, hogy csak úgy ragyogjon? Egyszerű! Minden szín, azok mellett az árnyalatok mellett él a legélénkebben, amelyek komplementerei. Ez azt jelenti, hogy a színkerék ellenkező oldalán, vagyis szemben találhatók vele. Ezek a kék szín esetében a narancssárgás, mandarinos, akár egy kicsit rózsaszínbe hajló árnyalatok lehetnek. Az INGLOT SHEEN TANGERINE paletta tökéletes párosítás a kék szemszínhez!

Mutatjuk, hogyan használd!

1. Használd az „I TOLD YOU” árnyalatot az egész mozgószemhéjadon bázisszínként!

2. Válassz egy pufi ecsetet és satírozd el a „CATCH ME UP” árnyalatot a mélyítővonalad felett!

3. Használd a „LUCKY YOU” árnyalatot a belső szemzugba és élvezd a csillogást!

Modell: Nagy Dalma Smink: Fábián Dóra Fotó: Kertész Bettina
Modell: Nagy Dalma Smink: Fábián Dóra Fotó: Kertész Bettina

Hogyan sminkelj barna szemhez?

Akik barna szemszínnel rendelkeznek nagyon szerencsések, hiszen szinte minden árnyalat jól áll a szemükhöz! Vannak azonban olyan színek, melyek még az átlagosnál is jobban passzolnak: ezek a pasztell rózsaszín és barackszín közötti szemhéjfestékek. Nagyon fel tudják dobni a megjelenést, extra csajosak és akár fényes, csillogó formában is hihetetlenül jól mutatnak! Az INGLOT CREACH PEACH paletta minden barnaszemű hölgy legjobb barátja lesz a mindennapokban és a különleges alkalmakon is!

Így használd:

1. Egy pufi ecsettel satírozd el a „SWEET SNACK” árnyalatot a felső és az alsó szemhéjadon, ezzel keretet adsz a sminkednek!

2. Sötétítsd be a külső szemzugodat és az alsó szempillatövedet a „YOU ROCK” színnel és lágyan a mélyítővonaladra is csenj belőle.

3. Alkalmazd a „cut crease” technikát a szemhéjadon: egy lapos ecset segítségével a belső szemzugodtól haladva definiáld a mélyítő vonalad irányában a szemhéjad egy világosabb színű krémes korrektorral! Ebbe tapogasd bele a „LOVER” árnyalatot!

Modell: Breznyán Alíz Smink: Fábián Dóra Fotó: Kertész Bettina
Modell: Breznyán Alíz Smink: Fábián Dóra Fotó: Kertész Bettina

Hogyan sminkelj zöld szemhez?

A zöld szeműek nagyon különlegesnek érezhetik magukat, hiszen ez a legritkább szemszín mind közül. Ez esetben – a már kék szemszínnél említett – módszert alkalmazva megkereshetjük a színkörön a szemközti, komplementer árnyalatokat: itt a vöröses, lilás, burgundi tónusokkal fogunk találkozni! Az INGLOT WINK PINK paletta a legjobb választás, ha ki szeretnénk hangsúlyozni egy gyönyörű zöld szempárt!

Itt találod, hogyan vidd fel a színeket!

1. Ragadj meg egy pufi ecsetet, majd satírozd el a „WORTH IT” árnyalatot az alsó és felső szemhéjadon!

2. Használd a „FAM” színt a felső szempillatövednél!

3. Vidd fel a „HAVE FUN” szemhéjpúdert a belső szemzugtól indulva a szemhéjad közepéig!

4. Mixelj össze egy keveset a „MARSHMELLOW” árnyalatból egy csepp INGLOT Duraline folyadékkal és húzz vele egy cicás tusvonalat!

Modell: Koltai Ági Smink: Fábián Dóra Fotó: Kertész Bettina
Modell: Koltai Ági Smink: Fábián Dóra Fotó: Kertész Bettina

A cikk az INGLOT támogatásával készült.