Krémmánia magazin

Festékes vödör és olajos flakon – a Chanel N°5 rendhagyó kollekcióval ünnepel

Eddig sem állt távol a Chaneltől, hogy hétköznapi használati tárgyak formáit használják fel dizájner kiegészítőkhöz, gondoljunk csak a 2013-as hullahopp karika táskára, vagy a 2014-es tejesdoboz alakú kézitáskára. Kozmetikumaikra azonban mindez nem volt jellemző – eddig.

A Chanel N°5 illat századik évfordulója alkalmából egy különleges szépségkollekciót mutattak be Chanel Factory 5 néven, a kozmetikumok pedig jó eséllyel válnak gyűjtői darabokká, már csak csomagolásuk miatt is. 17 különböző, limitált szériás termék jelent meg, amik mindegyike az ikonikus parfümtől illatozik: tusfürdő, testolaj, fürdőbombák, és testápoló is van köztük. Mindez önmagában még talán nem lenne akkora durranás, de nézzétek meg a csomagolásukat:

Chanel Factory 5

A tusfürdő festékes vödörre hasonlító tégelyt, a testápoló szimpla útántöltős flakont, a testolaj pedig a gépolajok flakonját idéző csomagolást kapott, míg a testápoló a klasszikus kézkrémes tubusok kiszerelését. Az egyszerű, fehér alapon fekete feliratos csomagolások a Chanel No. 5 illat legelső változata előtt tisztelegnek, amit egy egyszerű laboratóriumi üvegcsébe töltöttek – vélhetően puszta praktikussági okokból, hisz miért kapna díszcsomagolást egy illat azonnal, amit épp csak elfogadott neves megrendelője.

Ez a funkcionalitás az, ami az új kollekciót ihlette, hogy egyszerű, hétköznapi tárgyakat emeljenek a vágyak luxus szintjére. Persze művészet is keveredik mindebbe, a kollekció a Pop Art és mestere, Andy Warhol munkássága előtt is tiszteleg.

chanel factory 5 1chanel factory 5 2chanel factory 5 3chanel factory 5 4
< >

A kollekció június 29.-től lesz elérhető a Chanel oldalán.