Krémmánia magazin

Újdonság: Paula’s Choice Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster

Ez aztán anti-aging az ajkaknak! A Paula’s Choice nem akármilyen ajakápoló szérumot dobott piacra, a Paula’s Choice Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster kisimítja, feltölti, hidratálja az ajkakat. Az ígéretek szerint.

pc ajakszerum
Paula’s Choice Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster

A szérum lelke egy elegy, melyben alacsony molekulasúlyú hialuronsav (sodium hyaluronate) és nagy molekulasúlyú poliszacharid kapcsolódik (a Kígyópálma gyökerének kivonatából előállított glucomannan), ami utóbbi nagyon jó nedvességmegkötő tulajdonsággal bír. Hatásmechanizmusának lényege, hogy a kettő keresztkapcsolódása során apró kis helyek alakulnak ki közöttük, melyek képesek magukban tartani a bőr alsóbb rétegében lévő nedvességet, hogy az ne távozzon a bőrfelszínen át. Kvázi mint egy szivacs, felszívják a nedvességet, miközben ezek a kis “terek” megduzzadnak, és így képesek bőrsimítő, feltöltő, látható anti-aging hatással bírni.

Paula's Choice Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster
Paula’s Choice Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster

Ha jól sejtjük, akkor ez az összetevőkombináció a BASF 2012-ben debütált Ultra Filling Spheres komponensével azonos (legalábbis ha elolvassátok annak leírását, kísértetiesen megegyező azzal, amelyet a márka közzétett a készítményről).

Az ajakszérum emellett illatmentes formulájú, és a bőr simaságát elősegítő peptideket is tartalmaz (arginine, palmitoyl tripeptide-38 és palmitoyl tripeptide-1), mi több, szkvalánt is, és még több más növényi olajat és vajat. Ára 29 dollár.