Krémmánia magazin

A kémiai hámlasztók az új testápolási kedvencek

A kémiai hámlasztók a tudatos arcápolás alappilléreinek számítanak, melyekről eddig is tudható volt, hogy testünk más területein is érdemes bevetni bőrproblémák esetén. E javaslatokból azonban úgy tűnik, mostanra trend lett, méghozzá nem is kicsi. Egyre több márka jön ki AHA vagy BHA savas, direkt testápolásra szánt termékekkel.

kémiai hámlasztók testre
Illusztráció: Getty Images

Keratosis pilarissal (lúdbőrrel) érintettek számára a BHA savas hámlasztók eddig is a javasolt bőrápolók közt szerepelt, mint amik segíthetik a kis puklik eltüntetését, az AHA savak pedig egy ideje a dezodorálási szokásokat is felborította (ha az izzadás mértékét nem is csökkenti, a kellemetlen szagok elűzésében segíthet). A szépségtrend azonban ennél jóval szélesebb körre gondol: ami eddig megmaradhatott a bőrradírok terepe, az mostantól a kémiai hámlasztóké is lesz. Az általános testápolási szokások, rituálék közé kerlnek be egyre inkább a kémiai hámlasztókat tartalmazó készítmények.

Ahogy az Allure összegyűjtötte, a Glow Recipe év elején jött ki Watermelon Glow AHA Pink Dream Body Cream testápolójával, majd követte őt a First Aid Beauty a KP Smoothing Body Lotionnel, a Farmacy a Honeymoon Glow Body Resurfacing Serummal, és a KosasGood Body Skin AHA + Enzyme Exfoliating Wash tusfürdővel.

Nálunk itthon a CeraVe SA vonala talán a legismertebb, mind a CeraVe SA Bőrsimító Hidratáló Krém, mind pedig a CeraVe SA Bőrsimító Lemosó Gél jó pár pozitív értékelést begyűjtött már, ezek a szalicilsavas termékek nemcsak a kreatosis pilaris, de a pattis, mitesszeres bőr ápolásában is segítségünkre lehetnek, testünk bármely pontján.
A Paula’s Choice Resist Skin Revealing Body Lotion With 10% AHA is jó választás lehet, csupa kiváló értékelés érkezett eddig rá, bár összetevőit tekintve ez nem is csoda.
A Revolution Skincare Body AHA hidratáló testápoló tej tejsavat és glikolsavat tartalmaz, és ha teljeskörű kényeztetésre vágyunk, tusfürdőt is választhatunk mellé.
D
e ne feledkezzünk meg a The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution tonerről se, ami 240 ml-es kiszerelését és hozzá 3700 forint körüli árát (valamint pozitív vélemények tömkelegét) tekintve ár-érték arányban is versenyképesnek számít.
Más kategória, de hasonlóan remek értékelésekkel bíró készítmény a REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic, mely 250 ml-es kiszerelésű, így nem fogy talán el akkor sem villámgyorsan, ha nem csak az arcunkra használjuk.

A trend persze a márkák számára is örömteli, hisz minél nagyobb bőrfelületről van szó, annál több készítmény kell hozzá, de nem szabad kihagyni a dologból a fejbőrt sem, ugyanis hajápolók közt is keresettek a hámlasztó hatású, nem szemcsés készítmények.

Egy gond van csak velük, árban egy AHA vagy BHA savas testápoló a többszöröse lehet egy átlagos, drogériás változatnak, ezért ezek a készítmények mindennapos használatra ha nem is luxusnak számítanak, de mindenképp nagy levegővételt igényel megvásárlásuk hónapról hónapra.