Krémmánia magazin

Újdonság: Geek & Gorgeous 101 Stress Less szérum

Új szérummal bővült a Geek & Georgeous, érzékeny, irritált, sérült vagy vízhiányos bőr számára nyújthat segítséget a Geek & Gorgeous 101 Stress Less. Két fő hatóanyaga a beta-glucan és a madecassoside, előbbiből 0,2%, utóbbiból 0,3% került a szérumba.

Geek & Gorgeous 101 Stress Less
Geek & Gorgeous 101 Stress Less

A zabból származó béta-glükánról érdemes tudni, hogy regeneráló, sebgyógyító hatású összetevő, ami ezen felül valamelyest az anti-aging és hidratálás terén is erősítheti arcápolási rutinunkat.

A madecassoside k-beauty rajongók körében már régi ismerősnek számíthat, az ázsiai gázlóból (gotu kola) kivont triterpene, ami  hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és sebgyógyító hatása is van.

A készítmény az ígéretek szerint csökkenti a pirosságot és az irritáció jeleit, valamint puhábbá és hidratáltabbá teszi a bőrt. Állaga lágy, géles jellegű, természetesen illat- és színezékmentes.

Geek & Gorgeous 101 Stress Less
Geek & Gorgeous 101 Stress Less (Fotó: Instagram/ Geek & Gorgeous)

A százalékos mennyiségeket ha kevésnek tartanád, nincs ok az aggodalomra. A márka leírása szerint a “Madecassoside már 0,05%-ban és 0,1%-ban is hatásos UV elnyelő, C-vitaminnal kombinálva pedig igazi BFF a reggeli bőrápolásban. 0,2%-ban a védőrétegerősítő tulajdonságai is számottevőek, és ebben a mennyiségben már a hidratáló, valamint pirosságcsökkentő hatásai is megmutatkoznak, miközben csökkenti az irritált vagy például psoriasis-os bőrre jellemző viszketést is. In-vivo, vagyis embereken végzett, gyártói kísérletek szerint a Beta-Glucan már 0,05%-ban is jelentős hidratáló hatást vált ki, ebben hasonlóan jó (vagy talán jobb!), mint a vízmegtartás királynőjeként ismert hialuronsav. 0,1%-ban pedig segít feszesebbé, rugalmasabbá és simábbá is tenni a bőrt.

Ha C-vitaminos szérumot is használsz, érdemes őket a reggeli rutinba tenned. Kezdd a sort a C-vitaminossal, majd jövet a Stress Less, végül ne feledkezz meg a fényvédőről sem.