Krémmánia magazin

Leteszteltük: Maria Galland Lágy textúrájú letisztító tej (x)

Az elmúlt napokban a Maria Galland Lágy textúrájú letisztító tejet teszteltem, mely tapasztaltaim szerint alkalmas lehet önmagában, vagy double cleansing részeként is a gyengéd, de hatékony arctisztításhoz. Hogy mikor, hogyan érdemes használni, arról itt olvashattok.

Forma, megjelenés

Az arctisztító pumpás flakonban kapható, melyet határozottan praktikusnak találtam. Kézre áll, jól adagolható a mennyisége, és biztosan nem folyik ki egy véletlen mozdulatnál sem. Megjelenése letisztult, sallang nélküli, nekem tetszenek az ilyen fehér, minimalista flakonok.

Maria Galland Lágy textúrájú letisztító tej
Maria Galland Lágy textúrájú letisztító tej

Első benyomás

A készítmény meglepően krémes állagú, fehér színű, és nagyon enyhe, ám annál kellemesebb illata van. Semmi túlzó parfümösség, illatában is a lágy krémesség, ami tettenérhető.

A készítmény azt ígéri, nemcsak a mindennapos szennyeződéseket, de a sminket is eltávolíthatjuk segítségével, erre nagyon kíváncsi voltam, ugyanis ha nem is erős sminket, de egy kis színt mindig feldobok magamra, ha megyek valahová.

Összetevők

Összetevői között fő helyen találjuk a glicerint, ami szuper hidratáló összetevőnek számít, és ami a bőrön való eldolgozás ideje alatt valóban képes plusz hidratálást is nyújtani. Ezt erősíti a barna alga kivonat is, a lemosóban található körömvirág kivonat pedig nyugtatja, kiegyensúlyozza a bőrt, lágy bőrérzetet ad.

Tapasztalatok

Elsőként is azt jegyezném meg, a készítmény valóban nagyon gyengéd, kimondottan kellemes érzés a bőrön. Mintha csak egy nagyon lágy, könnyed  krémet kennék rá. 4-5 pumpálásnyi mennyiségre volt szükség belőle, ezt oszlattam szét a száraz bőrömön. Körkörös mozdulatokkal érdemes eldolgozni mindenütt, többször, alaposan. A szempillaspirállal is szépen megbírkózott, gyorsan elkezdte feloldani.

Esténként double celansing részeként, első lépésnek használtam, ilyenkor jobban szeretem ezt az arctisztítási módot. Úgy tapasztaltam, a lemosó tej nagyon alaposan megtisztította arcomat, a kettő együtt abszolút tiszta eredményt nyújtott. Reggelente önmagában használtam az arctisztításhoz, kifejezetten tetszett a lágy állaga, és a puhaság, amit maga után hagyott. A hidratáló összetevőknek köszönhetően használata után egyáltalán nem húzódott a bőröm, semmi száraz érzés nem volt, ezt nagyon pozitívnak értékelem.

Lemosásához esténként mosható sminklemosó kendőt használtam, ezt benedvesítve nagyon szépen el lehetett távolítani minden sminkmaradványt. Reggelente egyszerűen csak lemostam vízzel az arcomról.

Összességében elégedett vagyok hatékonyságával, a tesztelés ideje alatt semmilyen bőrirritáció nem jelentkezett, a szemem sem pirosodott ki, ha szemsminket is távolítottam el vele. Ha valóban gyengéd arctisztítót keresel, mely alaposan tisztít és közben még ad egy kis plusz hidratálást is, érdemes próbát tenned ezzel az arctisztító tejjel.