Krémmánia magazin

Újdonság: Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge

Audrey Hepburn egykori kedvenc illata, a Givenchy L’Interdit 2018-ban született újjá, a fehér virágok és fás jegyek kontrasztjára épülő parfümből pedig azóta már három variáció is megjelent. Minden illatban más és más jegyek egészítik ki ezt az eredeti, underground virág akkordot, az idei újdonság, a Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge pedig egy, az előzőeknél intenzívebb, izzóan érzéki illatkompozícióként jött létre.

Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge
Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge

“A Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge felráz, nem tudunk ellenállni neki, megadjuk magunkat” – olvasható róla, üvege pedig ennek megfelelően perzselő lett. Az új kompozíció a L’Interdit egyik ikonikus színének, a vörösnek állít emléket, mely az üveg belsejében izzik. Tele fénnyel olyan, mintha mindjárt meggyulladna. Az üvegcse nyaka körül couture szalaggal hangsúlyozva és a divatház ezüst 4G logójával lepecsételve, az üveg időtlen vonalai igazán érzéki hangulatot árasztanak.

Dominique Ropion, Anne Flipo és Fanny Bal mester parfümőrök alkotása az Eau de Parfum Rouge. Az eredeti virágcsokrot a lédús vérnarancs forrósága itatja át, amit tovább élénkít az afrodiziákumként ismert gyömbér frissessége. Hozzájuk társul a pimiento paprika levél illata, ami egy érzéki, nagyon csábító, fűszeres akkordot hoz létre. A fás jegyek a vetiver és pacsuli füstös, underground jellemzői és az új-kaledóniai szantálfa magával ragadó, gyengéd édességéből áll össze.

Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge
Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge

Érdemes tudni, hogy a L’Interdit Eau de Parfum Rouge természetes összetevői azonosított forrásból származnak, olyan szektorokból érkeznek, melyek elkötelezettek a környezeti hatásuk minimalizálására és a helyi lakosoknak tisztességes munkakörülményeket biztosítanak. Ilyen a sambac jázmin, melyet Indiában termesztenek, és egészen a kezdetektől nyomon követik a termelést. A Nigériából érkező gyömbért természetes eljárással hideg extrakciónak vetik alá. A szantálfa egy olyan, új-kaledóniai vállalattól érkezik, ahol az olaj kinyeréséhez vízzel történő desztillálást alkalmaznak, a helyi lakosokat alkalmazzák és részt vesznek újraerdősítési projektekben.