Krémmánia magazin

Újdonság: Vichy Neovadiol arcápolók a peri-menopauza és a poszt-menopauza időszakára

A változókorban a hormonok óriási hatással vannak bőrünk állapotára, az öregedés jelei felerősödnek, sok esetben szárazabbá válhat a bőr. A menopauza természetes folyamat, életünk része, tagadhatatlan azonban, hogy mellékhatásai kellemetlenek lehetnek, amelyek enyhítéséért érdemes tenni. Ezt segítendő alakította ki a Vichy új, Neovadiol termékcsaládját, amely kifejezetten a változókori bőr ápolását igyekszik hatékonyan segíteni.

 Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Szérum
Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Szérum

A menopauza kétlépcsős folyamat, első szakaszában, a peri-menopauza idején jelentkeznek az első hormonális változások. Ezt az időszakot rendellenes menstruációs ciklus jellemzi és lehetnek mind fizikai (hőhullámok, öregedő bőr, a hajnövekedés változása, súlygyarapodás stb.), mind pedig pszichológiai hatásai (hangulatingadozások, álmatlanság, stb.) is.  Ezután következik a poszt-menopauza, azaz a változókor utáni időszak, ami akkor köszönt be, amikor a menstruációs ciklus több mint egy teljes éve megszűnt. Egyes tünetek csökkennek vagy fokozatosan eltűnnek (hőhullámok, hangulatingadozások), míg mások felerősödnek (a bőr
öregedésének jelei, csontritkulás).

A hormonok döntő szerepet játszanak a bőr egyensúlyában és egészségében az életünk során. Ugyanakkor, amíg a pubertás és a terhesség bőrre gyakorolt hatásai jól ismertek (hormonális akné, terhességi maszk, hajhullás), a változókor hatásairól kevés szó esik.

A változókort a női nemi hormon – az ösztrogén – csökkenése határozza meg. A szintje a változókor első szakaszában kezd el csökkenni, majd egy egészen alacsony szintre áll be a menopauza után. Ennek a csökkenésnek a bőr minden rétegében érezhető a hatása, a faggyútermelés redukálódik, az epidermisz elvékonyodik, ami megváltoztatja a védőfunkció minőségét. Mindemellett a természetes antioxidáns védelem is csökken, a kollagén, az elasztin és a hialuronsav szintézise lelassul.

Ezek következményei láthatóvá válnak, a bőr szárazabb, vékonyabb lesz, veszít tónusából és feszességéből, illetve a ráncok egyre hangsúlyosabbá válnak és öregségi foltok jelennek meg rajta. A jelenség felerősíti a bőrbarrier módosulását és csökkenti a természetes védekező funkciókat, a gyulladás fokozásával és a bőrt alkotó anyagok redukálódásának felgyorsításával, melyet a kollagén szintézisének csökkenése eredményez.

Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Szérum
Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Szérum

A Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Szérum a a bőr hormonális változásai miatt megváltozó igényeire igyekszik választ adni. Ez egy kétfázisú textúrájú szérum, melynek vizes fázisában proxylane-t, cassia kivonatot, B3-, Cg-vitaminokat, glikolsavat és persze vulkanikus eredetű Vichy termálvízet találunk. Az olajos fázisban pedig ehhez adódnak hozzá az E-vitaminnal és omega 6-9 -el gazdagított formula. A niacinamid, a Cg- és E-vitamin erős antioxidáns védelmet biztosítanak a ragyogásért. A glikolsav serkenti a sejtmegújulást az arcszín egységesítéséért, az omega 6-9 pedig pótolja a bőr lipidvesztését a mély táplálásért.

Hozzá csatlakozik két nappali és éjszakai arckrém páros, a Vichy Neovadiol tömörséget adó és revitalizáló arckrémek, melyeket a változókor első szakaszában javasolnak használni, valamint a Vichy Neovadiol nedvességgel feltöltő és megereszkedés elleni arckrémek, a poszt-menopauza időszakára. Alapvetően mindkét típusban megtalálhatók ugyanazok a hatóanyagok, mint a szérum esetén, előbbieknél azonban egy hialuronsavval dúsított formulával találkozunk, utóbbiak esetén pedig Omega 3-6-9 tartalmát emeli ki a gyártó.