Krémmánia magazin

Leteszteltük: Ilcsi Vitaminos-Narancsos Karácsonyi Csomag (x)

Ha olyan kényeztető ajándékot keresel karácsonyra, ami utolsó cseppjéig hasznos is, az Ilcsi Vitaminos-Narancsos Karácsonyi Csomagjára érdemes egy pillantást vetned. A díszdobozban rejlő kozmetikumokat teszteltem az elmúlt napokban, összefoglalom nektek tapasztalataimat.

Ilcsi Vitaminos-Narancsos Karácsonyi Csomag
Ilcsi Vitaminos-Narancsos Karácsonyi Csomag

Első benyomás: Három bőrápolót rejt a doboz, egy testápolót, egy tusfürdőt és egy kézkrémet, mindhárum ugyanazon karácsonyosan narancsos illatot hordozza. A díszdoboz mutatós, és aminek különösen örültem, hogy később is felhasználható – szerintem tökjó, ha gondol rá a márka, hogy a csomagolás ne végezze azonnal hulladékként. A színes dekor alatt hófehér, mágneses záródású doboz tartalmazza a termékeket, így ahogy van, odatehető a fa alá, kellemes a design, nem tolakodó.

Ezt találod a dobozban:

  • 1 Vitaminos-Narancsos Pihentető Fürdőszappan 100ml
  • 1 Vitaminos-Narancsos Tápláló Testápoló 200ml
  • 1 Vitaminos-Narancsos Tápláló Kézkrém 50ml

Mindhárom limitált, ünnepi kiadású termék, és mindhárom legfőbb hatóanyagai közt találod a körömvirág és homoktövis kivonatokat, valamint az E-, F-, és C-vitaminokat. A készítmények alkalmasak még az erősen száraz, viszkető bőr regenerálására is, ám a krémek normál bőrállapot esetén is kényelmes, könnyed ápoló érzést nyújtanak.

Ilcsi Vitaminos-Narancsos Pihentető Fürdőszappan

Elsőre talán tömbszappanra gondolnál, de szó sincs róla, ez egy géles állagú tusfürdő, praktikus, pumpás kiszerelésben. Vizes kézzel sem csúszik ki a kezedből és éppen jó mennyiséget adagol.

Vitaminos-Narancsos Pihentető Fürdőszappan
Vitaminos-Narancsos Pihentető Fürdőszappan

Tapasztalatok: Az illata intenzív, de nem túlzó, fürdés után egy darabig még érezni a bőrön, aztán elillan (pontosabban elillanna, ha nem lenne a testápoló, de róla majd később). Valódi narancsos illata van, ettől számomra abszolút ünnepi, de egyúttal frissítő is, igazán jó érezni zuhanyzás közben.

A mennyisége csalóka, ugyanis két pumpálásnyival komplett le tudsz zuhanyozni, így a 100 ml kiadósnak számít. Érdemes pumpálásonként felvinni, és úgy, hogy először a kezedben picit felhabosítod, így szerintem szebben el lehet oszlatni a bőrön. Másik megoldás, ha fürdőszivacsra nyomod.

Erős habja nincs, de nekem ez nem is hiányzott, cserébe nem szárítja a bőrt, és ez nagyon fontos. Igazán kellemes bőrérzet marad utána zuhanyzás után.

Ilcsi Vitaminos-Narancsos Tápláló Testápoló

Vitaminos-Narancsos Tápláló Testápoló
Vitaminos-Narancsos Tápláló Testápoló

Tapasztalatok: Az illatélmény vele folytatódik zuhanyzás után, tökéletesen azonos, narancsos illatba burkol, amiből én kiérzek egy kis shea vajas jelleget is (legalábbis azt hiszem az lehet, INCI-ben szerepel is, lényeg, hogy valamilyen natúr testvaj illatát tudom kötni hozzá).

Ápoló hatása brilliáns, és most nem túlzok. Abszolút érdemes kipróbálni, ajándékozni, magunkat meglepni vele. Sárgás színű, lágy állagú a krém, ami szintén pumpás kiszerelést kapott, szerintem ugyanazt, mert ez is jól adagol.

Felszívódása zseniális, semmilyen ragacsos érzet, tapadósság, vagy akármilyen kellemetlen érzet nem marad utána. Reggeli zuhanyzás után is nyugodtan lehet egyből öltözni, nem kell toporogni, mikor szívódik már fel.

Puha, ápolt bőrérzetet ad, a szárazabb bőrterületeket is rendbe teszi – nekem az alsó lábszáram elülső részén szokott télen egy-egy foltban sokkal szárazabb lenni a bőr, ezzel pedig egy-két használat után meg sem látszott a korábbi különbség.

A bőr bársonyos tapintású lesz, ha kipróbálod, te is tapasztalni fogod, hogy jó érzés lesz végigsimítani a karodon, olyan puhává, kellemesen simává teszi. Az illata mindehhez remek kiegészítés, nem túl erős, nem nyomja el vagy befolyásolja a parfümöt, de közelről megszaglászva pár óráig érezni fogod a narancsos illatot még bőrödön.

200 ml-es a termék, szerintem a testápolóval használva szépen szinkronban fog elfogyni a kettő.

Ilcsi Vitaminos-Narancsos Tápláló Kézkrém

Vitaminos-Narancsos Tápláló Kézkrém
Vitaminos-Narancsos Tápláló Kézkrém

Tapasztalatok: Ugyanaz a narancsos illat fogad esetében is, és a testápolóhoz hasonlóan egy kis testvajas illatot itt is érzek, de szerintem ez teljesen rendben van, pláne, hogy valóban tele van tápláló olajakkal, shea vajjal.

Állaga jóval sűrűbb mint a testápolóé, színe épp úgy sárga és legnagyobb örömömre kiszerelését tekintve is maradtak a pumpás megoldásnál (milyen vicces, Ilcsinél egy kézkrém is kaphat pumpás flakont, más márkánál pedig az arckrém sem). Egy pumpálásnyi egyébként elég belőle, bár kézkrém esetében inkább jobb, ha mindenki kitapasztalja, hogy bőre mennyit igényel.

Száraz bőrre igazi felüdülés a hatása, érezhetően táplálja, regenerálja, nem csípi akkor sem, ha valóban odavan már helyenként. Télen szerintem ez az intenzitás elkél mindenki számára.

Lefekvés előtt érdemes jól bekrémezni vele a kezeinket, így reggelig a hatóanyagok szépen tudnak dolgozni, és ezért napközben is hálásak lesznek majd kacsóink, pláne a negyvenkettedik kézmosás után.

Kiknek ajánlom? Illata, a csomagolás színvilága alapján elsősorban hölgyeknek, ezen belül azonban nem szűkíteném a kört életkor alapján. Ezt a hármast biztos vagyok benne, hogy bárki örömmel elhasználná, akik kedvelik a natúrkozmetikumokat, különösen. Szépek az összetevők, valóban ápolják, táplálják a bőrt, kiadós a mennyiség – de nem csoda, a márka ismert, megbízható, tudjuk, mire számíthatunk tőle és ezt hozza is.

A cikk az Ilcsi támogatásával készült.