Krémmánia magazin

Neves bőrgyógyászok és hollywoodi sztárok rajonganak a SkinCeuticals kozmetikumaiért – Ez húzódik a hype mögött (x)

Magyarországra is megérkezett a tudatos bőrápolók körében világszerte népszerű SkinCeuticals, aminek kozmetikumait eddig meglehetősen nehezen lehetett itthonról beszerezni. Szerencsére ez most megváltozott, és ennek örömére úgy gondoltuk, bemutatjuk nektek a márkát, elmondjuk, mitől olyan keresettek készítményei.

SkinCeuticals szérumok
Fotó: SkinCeuticals

A SkinCeuticals úttörő volt az antioxidáns hatóanyagok felhasználásában, és jelenleg is élen jár a tudományos alapokon nyugvó kozmetikumok fejlesztésében. A márka alapítóját, a vezető kutató és bőrspecialista, Dr. Sheldon Pinnellt az antioxidánsok bőrápolásban betöltött szerepének úttörőjeként is szokták emlegetni. Dr. Pinnell elsőként szabadalmaztatta a C-vitamin egy stabil formáját, amelyről bebizonyosodott, hogy hatékonyan bejut a bőrbe, és a bőr természetes antioxidáns-védelmének nyolcszorosát nyújtja. A márka antioxidáns készítménycsaládja máig etalon a külsőleg alkalmazott antioxidáns bőrápolás területén.

Érdemes tudni, hogy a SkinCeuticals megalapításakor Dr. Pinnell már közel 40 évnyi kutatással és tapasztalattal rendelkezett, és a márka azóta is elkötelezetten olyan élvonalbeli arcápolók kifejlesztésére törekszik, amelyek komoly hatással vannak az arcbőrre a hosszú távú és látható eredmények elérése érdekében.

Nem véletlen az sem, hogy az esztétikai bőrgyógyászok körében is az egyik legkedveltebb prémium márkának számít, hisz szigorú tesztelések mellett fejleszti arcápolóit. Ismert a róla, hogy munkatársai nagy gondot fordítanak az optimális koncentrációjú hatóanyagok kikísérletezésére, és arra is, hogy termékeik egymással szinergiában működjenek. Vagyis, míg külön-külön használva is látványos eredményt várhatunk tőlük, képesek rá, hogy egymás hatását felerősítsék, kiegészítsék.

TIPP: Ha kíváncsi vagy, hol tudod beszerezni itthon a SkinCeuticals termékeit, látogass el a márka Facebook oldalára, ahol megtalálod a bőrgyógyász partnerek hivatalos listáját.

Legnépszerűbb SkinCeuticals kozmetikumok

A márka készítményei közül több ikonikus rangra emelkedett, és világhírű modellek, színésznők, sztárok kedvencévé vált. A márka különösen híres az antioxidáns szérum-kínálatáról, amelyeket a formulák stabilitásának megőrzésére céljából jellegzetes barna üvegekbe töltenek. Ezek a hatékony szérumok segítenek megvédeni a bőrt a környezeti agresszoroktól, például a nap káros sugaraitól, a légszennyezés részecskéitől és az olyan életmódbeli tényezőktől, amelyek ártalmasak lehetnek a bőr szépsége szempontjából. Semlegesíti a kollagénrostokat romboló szabadgyököket, C-vitamin  tartalma révén pedig serkenti a kollagéntermelést is. A többszörösen díjnyertes SkinCeuticals C E Ferulic szérum a márka ikonikus terméke.

SkinCeuticals C E Ferulic szérum
SkinCeuticals C E Ferulic szérum

Top termék a SkinCeuticals-nál: C E Ferulic Szérum

Egy szabadalmazott nappali szérumról van szó, amely véd a környezeti hatásokkal szemben, igazoltan csökkenti a ráncok megjelenését, feszesíti és ragyogóvá teszi a bőrt. Ahogyan már korábban mi is írtunk a készítményről: „a CE Ferulic szérum hatóanyaga három network antioxidáns (network antioxidánsok azok, melyek együtt erősítik egymás hatását): a C vitamin (15%), E vitamin (1%) és a ferulic sav. E három összetevő önmagában is nagyon hasznos és remek a bőrnek, együtt viszont ráerősítenek egymás hatására, és különlegesen hatékony antioxidáns védelmet hoznak létre.”

Klinikailag bizonyított, hogy akár 41%-kal csökkenti az UV-sugárzás, az ózon és a kipufogógáz által létrejövő szabadgyökök által okozott oxidatív károsodást. Szinte minden bőrtípusra alkalmas. A Krémmánián is szuper értékelésekkel bír, nagyon pozitív bőrszépítő hatásokról számoltak be kipróbálói.

A cikk a SkinCeuticals támogatásával készült.