Krémmánia magazin

Komoly fenntarthatósági felmérésen kapott kiváló értékelést a L’Oreal Csoport

A L’Oréal az egyetlen vállalat, amely az elmúlt hat egymást követő évben a legmagasabb
környezetvédelmi besorolást kapta.

Nikolaj Coster-Waldau a "Le Defile L'Oreal Paris 2021" divatbemutatón Párizsban. (
Nikolaj Coster-Waldau a “Le Defile L’Oreal Paris 2021” divatbemutatón Párizsban. (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

A CDP globális környezetvédelmi nonprofit szervezet felmérésében mindhárom vizsgált területen, így a klímaváltozás elleni küzdelemben, a vízbiztonság terén és az erdők védelmében is a legkiválóbb, „A” minősítést kapta a L’Oréal Csoport, immáron a hatodik alkalommal. Ezzel a kozmetikai cég az egyetlen olyan vállalat, amely ebben az időszakban minden alkalommal tripla „A” minősítést kapott.

A 2021-es felmérés rangját is jelzi, hogy évről-évre egyre többen vesznek részt benne, idén több mint 12 000 vállalat osztotta meg környezeti adatait. Az éghajlatváltozás, a vízbiztonsági kockázatok és az erdőirtás elleni küzdelem területén végzett kiemelt jelentőségű munkájának köszönhetően a L’Oréal világszerte élen jár a környezetvédelmi vállalások, intézkedések és átláthatóság területén. A fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettségére építve a Csoport „L’Oréal a jövőért” programja részeként ambiciózus célokat tűzött ki 2030-ig, hogy tevékenységei összhangban legyenek a bolygó határaival, amely a bolygó környezettudomány által meghatározott tűrőképességét jelenti.

A CDP éves adatszolgáltatási és értékelési eljárása a vállalati környezeti átláthatóság alapvető referenciájaként szolgál világszerte. 2021-ben több mint 110 billió dollár vagyonnal rendelkező 590 befektető és 5,5 billió dollár értékű beszerzést kezelő 200 beszerző közreműködésével kérték fel a vállalatokat, hogy tegyék közzé a környezetre gyakorolt hatásukról saját adataikat és kockázatelemzésüket a CDP platformján keresztül. Ebben az évben rekordszámú, több mint 13 000
vállalat osztotta meg beszámolóit.

A CDP részletes és független módszertan alapján egy A-tól D-ig terjedő skálán értékel. Figyelembe vesz olyan szempontokat is, hogy az adott vállalat mennyire tudatos a környezeti kockázatok kezelésének területén, hogyan osztja meg környezetvédelmi vezetésével kapcsolatos legjobb gyakorlatait, vagy milyen ambiciózus és jelentőségteljes célokat tűz ki maga elé.

Nicolas Hieronimus, a L’Oréal vezérigazgatója.
Nicolas Hieronimus, a L’Oréal vezérigazgatója. (Fotó: L’Oreal)

„Idén 14 vállalat ért el tripla ’A’ minősítést, ami kiválóan bizonyítja, hogy összefogva, együtt az átalakulás motorját képezhetjük. Együtt, még gyorsabban és messzebb kell jutnunk, hogy szembenézzünk a világ legégetőbb környezeti kihívásaival” – mondta el Nicolas Hieronimus, a
L’Oréal vezérigazgatója.