Krémmánia magazin

Tippek, mivel zabolázhatod meg szálló hajadat

Nincs mese, beköszöntött a szálldosó hajszálak szezonja, mikor elektrosztatikus töltésű lesz a hajunk pulcsitól, sáltól, sapkától – és néha úgy tűnhet, még attól is, ha csak ránézünk.

elektrosztatikus haj
(Fotó: Getty Images)

Ennek a bosszantó jelenségnek könnyen lehet, hogy hajunk túlzott szárazsága az oka, ami télen gyakrabban jelentkezhet. Amellett, hogy átgondoljuk, samponunk nem szárítja-e túlzottan hajunkat, tehetünk még egy s mást érte, hogy elejét vegyük e fizikai jelenségnek.

1. Igyunk több folyadékot, lehetőleg vizet. Igaz, hogy hajunk nem egy palánta, aminek gyökerei automatikusan felszívják a bejuttatott vizet, testünk dehidratáltsága bizony hatással van nemcsak bőrünk, hajunk egészségére is.

2. Iktassunk be gyakrabban intenzív hajpakolást, válasszunk olyan hajápolókat, melyek kifejezetten a száraz hajat regenerálják. A Tresemmé Keratin Smooth Hajpakolás éppen erre a problémára (is) való: marula olajat tartalmaz, segít mélyen táplálni a hajszálakat, kontrollálja a szálló hajat.

TRESEMMÉ KERATIN SMOOTH HAJPAKOLÁS
Tresemmé Keratin Smooth Hajpakolás

3. Egy jóféle hajvégápoló olaj is jó, ha kezünk ügyében van, de általában az olyan növényi olajak, mint az avokádó olaj, argánolaj is nagy segítségünkre lehetnek. A Krémmániás értékelések alapján az Avon Advanced Techniques Hajtápláló Marokkói Argánolajjal hatásos és jó áras alternatíva erre.

Avon Advanced Techniques Hajtápláló Marokkói Argánolajjal
Avon Advanced Techniques Hajtápláló Marokkói Argánolajjal

4. Egy jó fésű is segíthet, ha rakoncátlankodnak a hajszálak. Igaz, magát a haj szárazságát nem oldják meg, ám addig is, míg lezongorázzuk a kúrát, jó, ha kezelhetőbb a hajkoronánk. A hajkefék és fésűk esetén a műanyag sörtés helyett érdemes természetes anyagút választani, vagy olyan spéci elektromos hajkeféket, melyek nemcsak simaságot és fényt adnak a hajnak, de azt is megakadályozzák, hogy elektrosztatikussá váljanak a hajszálak. A Braun Satin Hair Iontec Hajkefe már hosszú évek óta elérhető a témában, a Krémmániás értékelések alapján pedig szépen teszi a dolgát.

Braun Satin Hair Iontec Hajkefe
Braun Satin Hair Iontec Hajkefe

5. Végül, az elektronikus készülékeknél maradva, hajszárítónk is sokat segíthet benne, hogy hajunk nem váljon sprőddé, szárazzá. A kategória egyik csúcsát jelentik a Dyson készülékei, melyek borsos áruk ellenére is komoly nemzetközi rajongótáborra tettek szert az elmúlt években. A Dyson Supersonic Hajszárító a KM-es véleményezések alapján szuper kis szerkezet, úgy tapasztaltátok, szebben formázható vele a haj, villámgyorsan megszárítja azt, miközben egyáltalán nem kócolódik és nem égeti meg forró levegő sem a hajat.

 Dyson Supersonic Hajszárító
Dyson Supersonic Hajszárító