Krémmánia magazin

Otthoni hajfestő készüléket mutatott be a L’Oreal

A 2022-es CES tech expón mutatták be a L’Oreal Csoport és a Modiface legújabb technológiai vívmányát, a Colorsonic névre keresztelt készüléket, mely az otthoni hajfestést hivatott minden eddiginél kényelmesebbé tenni.

Colorsonic otthoni hajfestő gép
Colorsonic otthoni hajfestő gép (Fotó: L’Oreal)

A Colorsonic működésének lényege, hogy a hajkeféhez hasonlító szerkezet összekeveri az otthoni hajfesték alkotóelemeit, majd tincsenként haladva, fésülő mozdulattal, egyenletesen adagolva juttathatjuk fel vele hajunkra a kívánt színt. Az ígéretek szerint a hajfestés így jóval kevesebb maszatolással jár, egyszerűbb és kényelmesebb használatot biztosít.

Az újdonságot első körben a L’Oreal Paris hajfestékekhez alakították ki, a géphez külön patronos kiszerelés lesz majd elérhető, a hírek szerint 40 különböző árnyalatban. A megjelenésére azonban még egy picit várni kell, piacra dobása 2023-ban lesz esedékes.

A vállalatcsoport nem feledkezett meg a fodrászokról sem, ugyanis egy professzionális használatra szánt, mesterséges intelligencia alapú készüléket is bemutattak a los angeles-i CES alkalmával. A Coloright névre keresztelt készülék nem csupán a hajfesték kikeverésére alkalmas, de a hozzá tartozó hajscanner és app segítségével egyrészt pontos információkat kaphat a fodrász hajunk állapotára vonatkozóan, másrészt pedig az applikációban 1500 színárnyalat közül választhatjuk ki a hozzánk leginkább illő árnyalatot. A Coloright pedig ezt követően kikeveri azt a fodrász számára.

Coloright
Coloright (Fotó: L’Oreal)