Krémmánia magazin

Backstage tipp: hajcsatok sminkeléshez, amik nem hagynak nyomot a hajban

A készülődés perceinek állandó problematikája, hogy mi készüljön el előbb, a frizura vagy a smink? Teljes sminkben kényelmetlen a hajformázás, ám fordítva ott a feladat: tűzzük el frissen beszárított hajunkat úgy, hogy utána ne látszódjon meg benne a hajcsat helye. Mindenki megnyugtatására írjuk, nem egy mission impossible, csak kell hozzá a jó eszköz.

eltűzött hajú modellek
Fotó: Bennett Raglin/Getty Images

Ez pedig nem más, mint egy spéci hajcsat, amit már ezerszer láthattál backstage fotókon is, ezt használják, míg sminkelik a modelleket. A téma legjének a Harry Josh Pro Tools Pro Makeup & Wave Setting Clips csatokat tartják, lényegük, hogy lapos kialakításuknak köszönhetően nem hagynak nyomot a hajban.

Harry Josh csatok
Harry Josh Pro Tools Pro Makeup & Wave Setting Clips csatok

A csatok persze nemcsak a sminkelés során vethetők be, különböző frizurák elkészítésekor is jól jönnek. Ha csigákba szeretnénk például feltekerni tincseinket, könnyen rögzíthetjük velük a fejtetőn, de lágy hullámok készítéséhez is jól jöhetnek.

A csatokat bármilyen hajtípushoz használhatjuk, titkuk pedig abban áll, hogy bár kellően nagyok és erősek hozzá, hogy jól rögzítsék a hajat, mégis pillekönnyűek, ezért nem hagynak nyomódást benne. Sminkelést segítő hajcsatokat más márkánál is találhatunk, a Revolution Creaseless Clips hajcsatok például nyolcas pakkban kaphatók, a BrushArt Hair Clip pedig négyes kiszerelésben. Ha pedig nincs kedved külön csatokat vásárolgatni, az is megteszi, ha kiszuperált plasztik kártyát fogatsz a hajad és a csat közé.

nyomódásmentes hajcsatok