Krémmánia magazin

400 ezren várják a The Ordinary szalicilsavas szérumát – Ha te is köztük vagy, megnyugodhatsz, hamarosan érkezik

Már csak pár nap és visszatér minden a régi kerékvágásba – legalábbis, ami a The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution-t illeti, a Krémmánián is nagy kedvenc, ám már jó ideje megújulás alatt álló termék ugyanis ismét kapható lesz.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution
The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution

Ha még nem ismernéd a szalicilsavat, érdemes tudnod róla, hogy az összetevő maga a BHA hámlasztó, ami a pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Az AHA hámlasztókkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással is bír, 2%-os koncentrációban már kifejezetten hatásos, és fényérzékenyítő hatással sem bír, így egész éven át biztonsággal használható.

Bár a TO nemrég dobott a piacra egy új szalicilsavas terméket, a The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution-t, a kettő alapvetően különbözik egymástól, míg ugyanis a nagy visszatérő vízbázisú, addig az újonc (mint neve is utal rá) vízmentes formulájú.

A hírek szerint a hámlasztó, melynek több százezren iratkoztak fel várólistájára, január 20.-tól lesz újra kapható, 6 dolláros, vagyis átszámítva körülbelül 1900 forintos áron. Hogy az új formula pontosan milyen lesz, még nem tudni, az biztos, hogy megújul, az ígéretek szerint pedig még jobb lesz, mint volt.