Krémmánia magazin

A tudatos arcápolásnak nem feltétele a pénzszórás – 6 szérum, amit elég akkor megvenned, amikor szükséged van rá (x)

Akár az elején jársz a tudatos bőrápolás felé vezető útnak, akár pro Krémmániás vagy már, észrevehetted, hogy izgalmas hatóanyagokkal teli arcápolók tucatjai csábítanak, néha pedig kifejezetten nehéz ellenállni nekik. Egy hialuronos szérum, egy kis retinolos, na meg az az izgi niacinamide-os – és máris súlyos összegeket hagyunk ott a drogériában. Nem kell azonban így történnie.

lány kisminkelve
Fotó: dm

Hogy próbát tennél olyan jóáras arcápolókkal, amik összetevőiket tekintve is szuperek, tökéletesen érthető. Mi is vadásszuk a jó ár-érték arányú kozmetikumokat, ám nem érdemes, sőt, nem is szükséges mindent egyszerre felvásárolni. Ne csak arcápolásunk összeállításánál, de a vásárlás során is legyünk tudatosak, több okból is megéri:

  • Jobb egyszerre csak egy új összetevőt, vagy annak hatására épülő terméket bevezetni a rutinba, így valóban láthatjuk, képes-e azt a hatást nyújtani, amit várunk tőle. 4-6 hetes türelmi időt pedig minden készítménynek adjunk, csodák nincsenek, hagyni kell, hogy az összetevők kifejtsék hatásukat.
  • 5-6 szérumot csupán kíváncsiságból kibontogatni pazarlás. Könnyebben megfeledkezhetünk némelyikről és csak ránk romlik. Vásároljunk egyszerre egyet vagy kettőt, de az legyen pontosan olyan, amire szükségünk van.
  • Fenntarthatósági szempontból sem jó gondolat összevásárolni mindent. Nem kapkodjunk, ha jó helyen vásárolunk, mindig jó áron kapjuk meg a készítményeket, és bőrünk sem szalad sehová. A dm-ben például a Mindig megéri felirattal is jelzik, mely termékek árát tartják tartós szinten, így nincs szükség akcióvadászatra, biztosak lehetünk benne, hogy az arcápoló ára legalább 4 hónapig nem fog emelkedni.

A dm saját márkás kozmetikumai nagy kedvencek a Krémmánián, nem egy tartozik közülük kategóriája legjei közé. A kínálatból most 6 olyan szérumot mutatunk be nektek, melyek egyike sem kerül 2000 forintnál többe.

A Balea Beauty Effect hialuronos arcápoló szérum erőssége, hogy ötféle különböző molekulaméretű hilauronsavat tartalmaz, így a készítmény a bőr mélyebb rétegeiben és a bőr felszínén egyaránt kifejti intenzív hidratáló hatását. Feltölti nedvességgel a bőrt, üdébbé, simábbá teszi azt. Könnyű textúrájú, gyorsan beszívódó szérum, amit használatunk az arckrém előtt, vagy akár azt követően, sminkalapként is.

A Balea Arcápoló szérum niacinamiddal egy igazán szépen formulázott, 10% niacinamidot és 1% cinket tartalmazó arcápoló, igazi must have darabja lehet a tudatos bőrápolóknak. Aktív összetevőinek köszönhetően szabályozza a bőr természetes faggyútermelődését, segít megelőzni a pórusok eltömődését és a bőrproblémák kialakulását. Panthenol, allantoin és aloe vera tartalmának köszönhetően támogatja a bőr regenerálódását és gazdagon hidratál. Vegyes és zsíros bőrre kifejezetten érdemes niacinamide-os szérumot használni.

A Balea Beauty Collagen arcápoló szérum retinollal egy gyengéd, mindennapos arcápolási rutinba könnyen beilleszthető retinolos készítmény. Könnyed, lotion állagú, szépen eldolgozható és megfelelően felszívódó szérum, mely a bőrt finom puhává teszi, és segíti csökkenteni a ráncok mélységét. Kutatások alapján emellett serkenti a kollagéntermelést és feszesebbé teszi az arcbőrt, acacia collagen növényi kollagén tartalma pedig támogatja a bőr védekező funkcióját és tartósan hidratálja is azt.

A könnyedén eloszlatható Balea Arcszérum aktív C-vitaminnal egy meglehetősen stabil C-vitamin származékot tartalmazó arcápoló, mely segít benne, hogy a fakó arcbőr élettel telibb és ragyogóbb legyen. C-vitaminos szérumot a legtöbb bőrápolási rutinba kifejezetten érdemes beilleszteni, ugyanis kiváló antioxidáns, anti-aging hatással bír, reggel használva fényvédőnk hatékonyságát is támogatja.

Az alverde naturschön olívás arcápoló szérum egy minden bőrtípuson használható bőrvédő, hidratáló natúrtermék, amelynek célja, hogy ápolja a bőrt, javítsa a sejtek aktivitását. Textúrája kellemesen krémes, könnyed, az ajánlás szerint érdemes a naturschön olívás arckrémmel együtt használni.

A natúrkozmetikumok közt találjuk az alverde naturschön Anti-Aging arcápoló szérumot is, mely elsősorban a száraz arcbőrűek számára nyújthat hathatós segítséget a bőrápolásban. Lágy textúrájú, nappali és esti rutinba is beépíthető arcápoló. Tartalmaz regeneráló hatású bio gránátalmamag-olajat, makadámdió olajat, mely kimondottan a száraz arcbőr ápolására való, valamint többféle hidratáló összetevőt is.

A cikk a dm támogatásával készült.