Krémmánia magazin

Russian lips – A legújabb szájfeltöltéstrend

A szájfeltöltés divatja szerencsére már túlhaladt az instán túltolt kacsaszájakon (már ha valaha divat volt a művi hatás), mégis, a közvélemény gyakran a feltűnően túltöltött ajkak fotóival hozakodik elő, ha arról van szó, valaki feltöltetni készül ajkait.

ajakfeltöltés
Illusztráció: Getty Images

Holott legtöbbször talán fel sem tűnik a dolog, csupán annyit konstatálunk, hogy szép, arányosan telt a formája, hisz a kezelésnek végsősoron ennyi lenne a célja.

Ajkaink nemcsak genetikailag lehetnek picik vagy kevésbé formásak, az évek előrehaladtával is keskenyedik, sőt, némileg befelé is fordulhat. Nem véletlen, hogy népszerűek a hialuronsavas feltöltések, melyek közül a legutóbbi trend a russian lips forma, mely esetén az ajkak középső része válik hangsúlyosabbá.

Russian lips – Fotó: Art ‘N Face Klinika

„A stílusnak az a lényege, hogy az ajak középső részére tesszük a több töltőanyagot, így csókosabb, babásabb ajkat kapunk – mondja dr. Krix Mónika, az Art ‘N Face Klinika orvosa – Természetesen itt is megnézzük, milyen a páciens szája, és abból mit és hogyan tudunk kihozni. Inkább kisebb lépésekkel haladunk, így hozzuk létre a kívánt, esztétikus formát, gondosan kiválasztva a töltőanyagot, hisz más és más folyékonyságúak lehetnek.”

Fontos azonban kiemelni, ne ragaszkodjunk egy adott divatformához, ha ajkaink feltöltésén gondolkodunk, egyáltalán nem biztos, hogy számunkra az lesz a legesztétikusabb. Konzultáljunk az orvossal, beszéljük át a lehetőségeket, és bármilyen orvos-esztétikai kezelést is vennénk igénybe, mindig arcunk egészét nézzük, hogy az eredmény harmonikus legyen, és persze stílusunkhoz is passzoljon.