Krémmánia magazin

Megújult a Shaka fluid, új fényvédő összetevőt tartalmaz a La Roche-Posay fényvédője

A Krémmánia legjobbra értékelt, arcra való fényvédői közt szereplő La Roche-Posay Anthelios Shaka SPF 50+ egy vadiúj fényvédő összetevővel vág neki a 2022-es szezonnak, amihez egyúttal új elnevezés is társul: La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 láthatatlan napvédő fluid.

Az UVA tartomány felső vége felé a legtöbb, erre szakosodott fényvédő összetevőnek csökken a hatékonysága, az utolsó huszas távot, vagyis a 380-400 nm közötti UV-sugárzás elleni védelmet már jóval alacsonyabb hatásfokon tudják elvégezni. A Shaka ezen a téren újított be a szabadalmazott Mexoryl 400 fényszűrővel, amelyet a márka úgy hirdet, mint jelenleg a leghatékonyabb fényszűrő az ultra hosszú UVA-sugarak ellen.

UV-sugárzás diagram
A 380-400 nm közötti UV-sugárzás elleni védelmet a legtöbb, ebben a tartományban is védelmet nyújtó fényvédő komponens, alacsony hatásfokon tudja elvégezni. (Diagram: La Roche-Posay)

Az ultra hosszú (381-400nm) UVA-sugárzás egy meglehetősen alattomos fajta, ugyanis nagy mennyiségben van jelen, az összes sugárzás akár 30 százalékát is adhatja, és ezek képesek a legmélyebbre hatolni a bőrben. Ráadásul az UVA sugárzás télen-nyáron egyformán ér bennünket, nem figyelmeztet hőérzettel vagy leégéssel, összeadódó hosszútávú hatása pedig sejtszíntű károsodást okozhat – csak, hogy egyet említsünk, ráncokat.

Az Anthelios UVMUNE 400 normál és színezett változatban is elérhető lesz, természetesen mindkettő tartalmazza a Mexoryl 400-at. Mi több, az új fényvédő összetevő még másik két új termékbe is bekerült, a shaka krémes változataiba, a La Roche-Posay Anthelios Anthelios UVMUNE 400 hidratáló napvédő krém normál és színezett típusába.

 La Roche-Posay Anthelios Anthelios UVMUNE 400 hidratáló napvédő krémek
La Roche-Posay Anthelios Anthelios UVMUNE 400 hidratáló napvédő krémek