Krémmánia magazin

Szépségtippek a Chanel párizsi divatbemutatójáról

A Párizsi Divathétről természetesen a Chanel sem hiányzott, a divatház kollekcióját a 2022-23-as őszi-téli szezonra a hatvanas évek esztétikája ihlette, lelkét pedig – mi más – a tweed anyag adta. A kreációkhoz nem akármilyen beauty look készült: Sassoon bubik és szalon hajak voltak láthatók a kifutón, velcro hajcsavarók a backstage-ben, amikhez Twiggy-pillák látványos kontúrja és lágy barackos, rózsás árnyalatok csatlakoztak.

Fotó: Chanel

Többféle hajhosszt, frizurát láthattunk, ám abban megegyeztek, hogy sampon reklámokat megszégyenítő lágysággal omlottak le a tincsek, láthatóan volt volumen, rugalmasság, élet a hajakban. Távolról sem kócos hatású, “így keltem fel” frizurákat mutattak be, sokkal inkább megcsinált frizurákat, amik mégis mindenféle művi merevséget nélkülöztek. Elkészítésükhöz egy régi ismerőst, a velcro hajcsavarót is használták, ami egy ideje már szivárog vissza a köztudatba, és úgy tűnik, őszre nagyon köztünk lesz a trend – hajrá, hajcsavarós TikTok videók!

Fotó: Chanel

 

Fotó: Chanel

Míg tavaszra barnás-barackos színeket, lágy részleteket álmodtak, a sminkek esetén a látványfelelős most a csomókban összeálló, hangsúlyos szempillák voltak, amik esztétikussága ugyan megosztja a közvéleményt, a Chanel fotóit látva mégis úgy tűnhet, lehet ezt ízléssel is csinálni.

Fotó: Chanel
Fotó: Chanel

Az alsó pillasor extra hangsúlyozását, a  tekintet különc kiemelését nagyon szépen ellensúlyozta a pirosító lágysága (ám határozott jelenléte), a fényes finishű, natúr ajaksminkek és persze a lágy hajzuhatag.

Fotó: Chanel
Fotó: Chanel
Fotó: Chanel
Fotó: Chanel

Íme, néhány Chanel kozmetikum azok közül, melyeket a sminkek elkészítéséhez használtak:

chanel_ma2017_09_1020psd_jpeg-haute-definition-LDchanel_ma2017_09_1022psd_jpeg-haute-definition-LDchanel_ma2017_18_2318_10psd_jpeg-haute-definition-LDchanel_ma2017_13_1101_1_cmykpsd_jpeg-haute-definition2-LDchanel_ma2017_13_1113psd_jpeg-haute-definition-LDchanel_ma2019_24_0009_cmykpsd_jpeg-haute-definition2-LDchanel_ma2017_19_1037psd_jpeg-haute-definition4-LD
< >
CHANEL JOUES CONTRASTE – 64 Pink Explosion