Krémmánia magazin

3 szemkörnyékápoló-újdonság szarkalábak ellen

A monitor előtti hunyorgás, az alapjáraton is húzós hetek, a stressz, bőrünket sem kímélik, pláne az érzékenyebb szemkörnyéket. Nem véletlen, hogy annyiszor javasoljuk mi is, hidratáló krémünkből juttassunk gazdagon erre a területre is. Néha azonban ez nem elég, vagy könnyen lehet, hogy nem is a legjobb ötlet. Ilyenkor jöhet szóba egy szemkörnyékápoló.

A szem környékén ugyanis valóban vékonyabb, és érzékenyebb a bőrünk, ezért nem mindegy, milyen bőrápolót használunk. A legtöbb arcra való retinolos szérumot például nem ajánlják, de a kémiai hámlasztót sem szabad felvinni, és más aktív összetevők is vannak még, amikkel érdemes óvatosan bánni.

Persze, ha van egy minden szempontból szuper hidratáló krémed, azt kendd bátran a szemkörnyékre és a fényvédőt se felejtsd le. Ha pedig szeretnél egy kis célzott, plusz ápolást nyújtani, nézz szét a szemkörnyékápoló szérumok és krémek közt. Ezekből mutatunk most három újdonságot, amik az elmúlt időszakban jelentek meg.

Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Eye Cream

Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Eye Cream
Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Eye Cream

Ez az illatanyagmentes krém az ígéretek szerint enyhíti a szem körüli ráncokat és szarkalábakat, és több irányból erősíti a bőrt: serkenti a természetes kollagén termelést, erősíti a bőr természetes szerkezetét és növeli a bőr hidratáltságát. Található benne egy ún. CL1870 Peptide Complex, ami a bőr tartószerkezetét erősítő kollagén természetes termelődését serkenti, és Sigesbeckia Orientalis (közönséges orbáncfű) kivonat, ami egy olyan prokollagén kivonat, mely segíti a bőr természetes tömörségének megőrzését. Ezen felül megtalálható még benne nátrium hyaluronát, szacharóz és trehalóz cukorszármazékok, glicerin, valamint mangóvaj és shea vaj is.

Kiehl’s Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment

Kiehl's Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment
Kiehl’s Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment

A Kiehl’s új öregedésgátló szemkörnyékápolója leírása alapján négy területen fejti ki hatását: megemeli a szemöldökcsont körüli bőrt, simítja a szemhéjat, feszesíti a külső szemzugot, és csökkenti a szem alatti duzzadtságot. Áfonya mag kivonatot tartalmaz, ami egy omega zsírsavakban gazdag szuperbogyó kivonat, segít feltölteni a bőrt és látványosan korrigálja azt. Segít feszesíteni és kisimítani a szemkörnyéki bőrt. Kollagén peptid tartalma fokozzák a bőr természetes kollagéntermelését. Hozzájárul a bőr feszesítéséhez, valamint a finom ráncok és a szarkalábak enyhítéséhez. Könnyed, géles textúrájú készítmény, mely az ígéretek szerint gyorsan beszívódik, így smink alá is használható.

YVES SAINT LAURENT PURE SHOTS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ SZÉRUM

Yves Saint Laurent Pure Shots Szemkörnyékápoló Szérum
Yves Saint Laurent Pure Shots Szemkörnyékápoló Szérum

Az YSL újdonsága egy fiatalító koncentrátum, mely az ígéretek szerint segít ragyogóbbá tenni a szemkörnyéki területet. A szemkörnyéki vonalak ragyogóbbnak és energikusabbnak tűnhetnek, a sötét karikák és ráncok pedig kevésbé láthatóvá válhatnak. Teszi mindezt a marokkói Éjkirálynő kaktusz kivonattal, mely védelmet nyújt a városi élet negatív hatásai ellen, 1% koffeinnel, ami egy anti-ageing dualkoffein komplex formájában került a szérumba, és magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segít a sötét, szem alatti karikák halványításában és a puffadt szemkörnyéki terület
megnyugtatásában. ”Olaj a vízben” koncentrátumról van szó, mikro-olaj gyöngyöket tartalmaz, a bőrrel érintkezve krémes textúrája mikroméretű cseppekre oszlik, és tökéletesen beszívódik a bőrbe.
A formulában fényvisszaverő gyöngyök is találhatók, ami a szemkörnyéki területet azonnal természetesen ragyogóbbnak és feszesebbnek mutatja.