Krémmánia magazin

Filterekkel segíti a sminkelést a Tiktokker

Az elmúlt években sokat romlott a közösségi médiás filterek megítélése, hisz a természetellenesen tökéletes eredmény nemcsak saját önértékelésünket rombolhatja, de bárki másét is, aki elhiszi, hogy amit lát, az a valóság. Most mégis úgy tűnik, a filterek még jól is jöhetnek, csak épp másként mint gondolnánk.

Filterek sminkeléshez a TikTokról
Filterek sminkeléshez a TikTokról (Fotók: tiktok/@gracemchoi)

Grace Choi tiktokker szerint a sminkes szűrők kifejezetten sokat segíthetnek benne, hogy megtanuljuk magunkat a valóságban is kisminkelni. Persze nem mindegy, milyet használunk. Ahelyett, hogy rádobnánk egy kész sminkes szűrőt fotónkra, Choi személyre szabott stencileket készített minden felhasználó számára, “amik megmondják, hová tegyél az adott sminktermékből, hogy elérd a vágyott eredményt.”mondta az allure-nek.

Készített már szemöldökformázáshoz, highlighterezéshez és tusvonal meghúzásához is filtereket, de találunk magunkra vetíthető sablont pirosító felviteléhez is.

@gracemchoi Reply to @geneevies @gracemchoi Blush placement after contour to keep lifting effect ⤴️ #blush #makeup #beauty #contour #contourfilter #contouring ♬ original sound - gracemchoi

Az ötlet valóban szuper mankót jelenthet azok számára, akik még csak ismerkednek a sminkeléssel, ám nem érdemes a “tuti módszert” látni benne, egész egyszerűen azért, mert olyan nem létezik. A sminkelésnek nem egy kötelező házi feladatnak kell lennie, hanem önkifejezési eszköznek, egy lehetőségnek rá, hogy kísérletezgessünk, és közben megtaláljuk, milyen az a sminkelési mód, ami a legjobban, legelőnyösebben áll nekünk. Azonban ha így állunk hozzá, és Choi sablonjait is egy érdekességnek találjuk, amit érdemes lehet kipróbálni, akkor miért ne? Talán pont így sikerül majd végre szimmetrikus cicaszemsminket készíteni.

@gracemchoi I really need a new eyeliner pen …#eyeliner #eyelinertutorial #eyelinerhack #wingedeyeliner #eyelinerfilter @gracemchoi @gracemchoi ♬ original sound - gracemchoi