Krémmánia magazin

Érezd a művészet inspiráló erejét! (x)

A művészek és alkotásaik mióta világ a világ, inspirálják az embereket. A klasszikus festészet, az ecsetvonások, a különleges formák és színvilágok találkozása, valamint a folyamatosan változó szépségideálok hatással vannak ránk. Nemcsak érzéseinkre, de arra is, miként öltözködünk és miként szépítkezünk.

A 2022-es tavaszi-nyári sminktrendekre különösen igaz, hogy az ajánlások szívesen inspirálódtak a művészetekből, kiváltképp a festészetből. A természet üdesége, az élettel teli árnyalatok, a vibráló, lüktető sokszínűség megannyi művész alkotásán fellelhetők, így Georgia O’Keeffe képein is.

O’Keeffe a 20. század egyik legjelentősebb női festője, akinek egy festményéért fizették az eddigi legmagasabb összeget árverésen. Legtöbb festményét Új-Mexikóban készítette, a kopár sivatag és a helyi kultúra gazdagsága ihlették bámulatos tájképeit, virágokat és más növényeket ábrázoló hatalmas festményeit.

Szemsminkek – 2022 tavasz-nyár

Georgia O'Keeffe - Lake George Reflection festmény
Georgia O’Keeffe – Lake George Reflection festménye

A festményekre is jellemző gazdag színválasztékot most ott találjuk a szemsminkek közt is, bátran szakadjunk el a füstös, bézses árnyalatokról és próbáljuk ki, miként áll egy intenzívebb árnyalat. Kéke, zöldek, sőt, akár sárgás vagy épp barackos színek közül is választhatunk, oly sok festőien szép árnyalat áll rendelkezésünkre, hogy bőven lesz lehetőségünk színeinknek megfelelőt találni.

Ne feledjük, akkor lesz igazán mutatós a sminkünk, ha a szemfesték megfelelően pigmentált, színe szépen építhető, árnyalható a bőrön. Ehhez kínál megoldást az alverde legújabb sminkkollekciója is, melyben pazar szemhéjpúder monókat találunk, kiegészítésükként pedig egy új szempillaspirál is megjelent, amely karakteresebbé teszi, kiemeli tekintetünket.

Sminktipp: alverde Szemhépúder Mono – kék árnyalatban , alverde Szétválasztó Szempillaspirál – fekete , s-he Szemhéjpúder Mono – zöld és kék árnyalatokban

Arcsminkek – 2022 tavasz-nyár

Georgia O'Keeffe Hibiscus with Plumeria festménye
Georgia O’Keeffe Hibiscus with Plumeria festménye

Az arcárnyalók közt a pirosítók most kitüntetett helyen szerepelnek a trendek közt, bátran használjuk a barackos vagy rózsás árnyalatokat, hogy kiemeljük orcáink üdeségét. Plusz ragyogást adhat a bőrnek egy suhintásnyi highlighter is, ami a tavaszi napfényben gyönyörű fényt kölcsönöz bőrünknek.

Pirosítónk színét belevihetjük szemsminkünkbe akár kiegészítő, akár fő árnyalatként, utóbbi esetén nagyon jól mutatnak a monokróm sminkek, mikor a szemre, az orcákra és az ajkakra is hasonló árnyalatból választunk.

Az alverde több árnyalatú Swirly Arcpirosítója jó lehetőséget kínál rá, hogy játszadozzunk az árnyalatokkal, míg a dm Trend It Up és más alverde pirosítói közt megtalálhatjuk azt a mindig bevethető színt, mely leginkább passzol hozzánk.

Sminktipp: alverde Arcpirosító , alverde Swirly Arcpirosító , alverde Glow Shine Highlighter , Trend It Up Arcpirosító

Ajaksminkek – 2022 tavasz-nyár

Georgia O'Keeffe Leaves of a plant festménye
Georgia O’Keeffe Leaves of a plant festménye

A virágok vörösei, pinkjei, a korallok narancsos árnyalatai mind megjelennek, a trendek most egyértelműen a látványos ajkakat helyezik a középpontba. Mint egy színekben tobzódó festmény, olyan a rúzskínálat, melyek intenzitását a fénylő finish is tovább emeli.

Georgia O’Keeffe Red Canna festménye

Nemcsak a színek terén, a finishek szempontjából is festőpalettányi lehetőség közül választhatunk: lágy mattól a szaténos hatásún át egészen a wet shine fényig terjed a skála. A dm márkáinál, a Trend It Up, s-he és alverde kínálatában mindezeket folyékony rúzs és ajakrúzs formájában is megtaláljuk, és természetesen színben passzoló szájkontúrceruzát is választhatunk hozzájuk.

Sminktipp: s-he Perfect Nude Ajakrúzs , s-he Pure Matt Lipgloss , alverde Szájkontúrceruza , Trend It Up  Wet Shine Ajakrúzs

Körömlakkok – 2022 tavasz-nyár

Georgia O'Keeffe Red Canna festménye
Georgia O’Keeffe Red Canna festménye

A körömlakktrendek tavaszra már-már vad színkompozíciót tárnak elénk, élénk pinkek, neon narancsok, királykékek, intenzív fűzöldek kavarognak, akár egy festményen.

Szofisztikáltabb hatású lehet a manikűr ha világos alapszínnel kombináljuk vagy negatív tér körömdíszítésként készítjük el, míg a color block társítás egyesíti a színek erejét, csillámos szín esetén pedig a ragyogással tetézhetjük a látványt. Nemcsak a szín, a lakk típusa is sokat nyom a latba, hisz mindannyian szeretnénk a lehető legtovább élvezni manikűrünk szépségét. A Trend It Up és s-he kínálatában most vadiúj árnyalatok és géllakhatás vár ránk.

Sminktipp: Trend It Up Quick Sry Körömlakk , s-he Quick’n Crazy Körömlakk , s-he Gel-Like’n Ultra Stay Körömlakk , Trend It Up N°1 Körömlakk