Krémmánia magazin

Hódít a narancs, csábít a cseresznye – 10+ parfümújdonság tavaszra és nyárra

Nem szűkölködik a szezon bódító illatokban, összegyűjtöttünk egy csokornyi parfümújdonságot, melyeket mindenképp érdemes lesz kipróbálnotok, mikor következő alkalommal parfümériába mentek.

Estée Lauder – Beautiful Magnolia Intense EdP

Estée Lauder – Beautiful Magnolia Intense EdP
Estée Lauder – Beautiful Magnolia Intense EdP

Az új illatot a lehengerlő szerelem mindent elsöprő érzelmei inspirálták. Hogyan képzeljük el mindezt? Ciprus virágos parfümként, mely a mandarinolaj, a friss ibolyalevél-abszolút és az élénk kardamomolaj fiatalos keverékével nyit. Ez a trió a magnóliavirág friss illatával párosul, amely az írisszel, a rózsával és narancsvirággal alkot harmóniát. Az alapillat gazdagságát a cédrusfa, a pacsuli és a vanília meleg jegyei teremtik meg, párosítva a luxus bőrrel és a modern textúrájú pézsmával.

Valentino – Born in Roma Donna Coral Fantasy

Valentino Born in Roma Donna Coral Fantasy
Valentino Born in Roma Donna Coral Fantasy

A parfüm alkotóit a római naplemente ragyogó korall és narancs színei inspirálták, így jött létre a gyümölcsös, virágos illat. A narancs esszencia élénkségével nyit, aminek zamatosságát a kivi akkordok csak tovább emelik. Az indiai spanyol jázmin szuperinfúzió és az illatos ábelfű esszencia virágos és púderes jegyei tartoznak a szívillatba, amik érzékiséget és egyediséget adnak a parfümnek, végül a cédrus esszencia lágysága és fehér pézsma édes jellege teszi teljessé az illatot.

Atelier Cologne – Bohemian Orange Blossom Cologne Absolue

Bohém illatként definiálja magát a legújabb Atelier Cologne parfüm, mely szabadság és a szenvedély illata. A marokkói narancsvirág egyszerre lágy és erőteljes illata keveredik a marokkói neroli akkorddal, melyek kettőse egy igazi, mediterrán utazásra invitál. És valóban, ahogyan egy véleményezője írta: „Bohém Narancsvirág illata olyan érzéssel tölt el, mintha egy hangulatos narancsligetben sétálnék. Egy forró délután az illatos narancsfák árnyékában, egy szépséges mediterrán vidéken. Nagyon intenzív naranccsal nyit, mely nagy örömömre eltart hosszú percekig, majd érezhetővé válik a narancsvirág, neroli melynek élessége a végére teljesen megszelídül.”

Armani Privé – Magenta Tanzanite EdP

Armani Privé – Magenta Tanzanite Eau de Parfum
Armani Privé – Magenta Tanzanite Eau de Parfum

Kontrasztos, fűszeres-orientális illat, ami a pezsdítő kardamom akkordokkal nyit, mely a gyömbér és bergamott jegyekkel friss és fűszeres hatást kelt. Ezután az illat melegséget árasztó jegyei kerülnek előtérbe, azaz a kávé, a fűszeres fahéj és az érzéki mirha. Az illat alapjegyeiben megmutatkozó dohány abszolútum és vanília akkordok egy csábító, édes és fás elegyet alkotnak. Ahogyan véleményezője írta, „Tényleg Haute Couture parfüm. Exkluzív érzés viselni, és még kényelmes is, olyan, mintha rám öntötték volna. Unisex, de ez itt nem csak egy üres jelző. Olyan szépen ki van egyensúlyozva, hogy magamon is nagyon tetszik, és a férjemnek is ugyanolyan jól áll. Egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen illatot ismerek. Visszafogott és elegáns. És nagyon Armani.”

Avon – Petit Attitude Happy Bug EdT

Avon – Petit Attitude Happy Bug EdT
Avon – Petit Attitude Happy Bug EdT

Édes és vidám virágos-gyümölcsös parfümújdonság, igazi tavaszi-nyári illat, melyet a krémes vaníliába ágyazott lédús cseresznye és a finom vízililiom mámorító, virágosgyümölcsös-orientális illata határoz meg. Elég egy leheletnyi a kölniből, és rögtön elönt bennünket a pozitivitás, átjárja szívünket a boldogság.

Nina Ricci – Nina Soleil EdT

A Nina Ricci legújabb illata, ami a sós tejszínhab ínycsiklandó jegyeivel, citrusos jegyekkel körülvéve és a gardénia virágos intenzitásával kiegészítve csábítja érzékeinket. Az ikonikus, alma alakú parfümös üvegbe most egy limitált illatot zártak, mely vaníliát és cédrusfát is tartalmaz, hogy érzéki jelleget kölcsönözzön ennek a friss, női illatnak.

Baldessarini – Bella EdP

Baldessarini - Bella EdP
Baldessarini – Bella EdP

A márka első női illata, mely a rózsa köré építi érzéki, ugyanakkor természetes illatát. Hívogató, virágos kompozíció, melyben a rózsa abszolút enyhén fűszeres, mézédes vonásai a rózsa szuperesszencia friss aromájával együtt bontakoznak ki. A fekete ribizli élénk és a mandarin édes jegyeinek összjátéka a rózsás elixírt meleg, érzéki eleggyé bővíti, ami a fás és pézsmás alapillattal, púderes lágysággal cseng le.

Maison Margiela – REPLICA When The Rain Stops EdT

A tavaszi futózápor illata, annak a pillanatnak az emléke, amikor hirtelen kiderül az ég, és az eltűnt felhők teret adnak a félénk napsugaraknak. Az eső áztatta táj frissessége és a napfény mind ott lakozik az üvegben, az illat fénnyel teli ragyogását a vizes akkord, a pacsuli, a török isparti rózsa és a rózsabors esszencia biztosítja.

Carolina Herrera – Very Good Girl Glam EdP

A Very Good Girl ribizlis vibrálása helyett a cseresznye mélyebb, intenzívebb tónusait fedezhetjekük fel az illatban, mely a vanília alaptól lesz intenzív. Édes és kesernyés kontrasztjával megtestesítője a Good Girl kettősségnek, amely megtalálható minden parfümben az illatcsaládból. Az intenzív rózsavíz nemcsak fokozója a szívjegyeinek, de egyben fel is emeli az Eau de Parfum mivoltából egy igazi, tiszta Parfum texturált erejéhez az illatot.

hej:pure – pure flower EdP

A hej:pure egy vadiúj illatmárka amelynek illatkreációi a fenntarthatóság jegyében készültek. Minden illat olyan különleges, természetes összetevőket tartalmaz, amelyek felelős nyersanyaggazdálkodásból származnak, és amelyeket tisztességes munkakörülmények között nyertek ki. A parfümösen kifinomult illatok tiszta, 100% vegán formulával gondoskodnak a jó közérzetről, műanyag kupak és celofánfólia nélkül, a műanyagözön ellensúlyozásáért. A júniusban megjelenő újdonságok egyike a hej:pure Pure Flower EdP, ami egy virágos, elegáns illat, tiszta és nőies. Damaszkuszi rózsaolajat tartalmaz, mely felelős bolgár termesztésből származik.

Mugler – Angel Nova EdT

Inspiráló, virágos-gyümölcsös-citrusos parfümújdonságról van szó, ami úgy aposztrofálja magát, mint a modern hősnő illata, aki álmait valósággá, a valóságot álommá alakítja. Szikrázó licsi és bergamott akkordokat, légies és krémes róózsa és magnólia esszenciákat fedezhetünk fel benne, amelyeket az érzéki pézsma és cédrusfa összhangja tesz teljessé.

Burberry – Her EdT

Virágzó bazsarózsával és vidám zöld körte jegyekkel hódít az új Burberry illat, amit a nőies a loncvirág és rózsa egészítenek ki, majd a fás alapjegyek  finomítják tovább a kompozíciót. Az üveg pisztáciazöld színe is utal az illat spontán és élénk természetére. „Tényleg csoda tavaszi illat, amitől mosolyog az ember.” – írta róla egyvéleményezője.

4711 – Acqua Colonia Limited Edition 2022

Idén a 4711 Acqua Colonia Limited Edition 2022 igazi erőt és különleges pillanatokat nyújt, megannyi nyári érzéssel. A Pomelo & Sea Salt mellett a Coconut Water & Yuzu kreációt találjuk az újdonságok közt, mindkettő a természet által inspirált, erőteljes szuperélelmiszerek és jótékony összetevők aktiváló kombinációjával, újfajta frissességgel lep meg.