Krémmánia magazin

Megújult az Authentic Beauty Concept Refill Bar

A 2020 októberi sikeres tesztidőszak után az Authentic Beauty Concept elindította a Refill Bar új generációját, a körforgásos gazdálkodást támogató újratöltő rendszert, amely a vendég és a szalon igényei mellett a környezetvédelem fontosságát is szem előtt tartja.

Fotó: Authentic Beauty Company

Márkánkat az autentikusság, őszinteség és átláthatóság értékeire építettünk.
Elkötelezettek vagyunk a körforgásos gazdálkodás iránt, és tudatosan figyelünk a ökológiai lábnyomunkra. Folyamatosan dolgozunk a csomagolásunkon, az összetevőinken és a társadalomra gyakorolt hatásainkon, hiszen komolyan foglalkoztat minket a bolygónk sorsa. – olvasható a márka sajtóközleményében, de miről szól pontosan a Refill Bar?

Az újrahasznosítás csak az utolsó lépés egy termék életciklusában, a legfontosabb a „kör bezárása”, hiszen így tudjuk jelentős mértékben csökkenteni a csomagolást és a termékekből származó hulladékot. A márka úgy látja, egy ideális világban az újrahasznosítás a hétköznapok szerves részét képezi, a fogyasztók pedig már sok területen átalakították a mindennapos szokásaikat. Ezt mutatja az újrahasználható vizesflakon és kávéspohár használata, vagy a csomagolásmentes üzleteket övező növekvő népszerűség.  Az egyszer használatos műanyag okozta problémák bemutatására irányuló figyelem egyre nő, és pontosan erre van szükségünk ahhoz, hogy valódi változás történjen.

Ehhez csatlakozik a márka is azzal, hogy fogyasztói számára egy új utántöltő állomást alakított ki. A Refill Bar nemcsak kisebb lett, de használata is rugalmasabbá vált, amelyeknek köszönhetően még több szalonban biztosított a használata. Ez az egyedi szolgáltatás és továbbértékesítési megközelítés lehetőséget nyújt számunkra, hogy plusz flakon vásárlása nélkül töltsük újra hajápolóinkat.

A Refill Bar működése

Első alkalommal, ha szeretnénk, szakértői tanácsot kérhetünk arról, melyik termék a legmegfelelőbb számunkra, majd azt egy 250 ml kiszerelésű, 90%-ban a végfelhasználók által újrahasznosított (PCR) műanyagból készült flakonba töltik. Minden 250 ml-es flakon legalább ötször használható újra, így 83%-kal kevesebb műanyag felhasználására van szükség. A flakonokon Forest Film címkéket használnak (az első fa alapú címkeanyag a piacon, amely ISCC-tanúsítvánnyal is rendelkezik) a szükséges adatok feltüntetéséhez.

Fotó: Authentic Beauty Company

A programban a márka samponjai és balzsamjai vesznek részt, választhatunk a hidratáló Hydrate sampon és balzsam, a színezett hajra való Glow sampon és balzsam,  a sérült hajra szánt Replenish sampon és balzsam, valamint a vékony szálú hajra való Amplify sampon és balzsam közül.

Az sem baj, ha te másik fodrászhoz jársz, bármelyik Authentic Beauty Concept szalonba betérhetsz akkor is, ha csak a hajápolókat szeretnéd ily módon kipróbálni, újratölteni.