Krémmánia magazin

Visszatért a frosted lipstick trend

A kilencvenes évek és az ezredforduló nagy kedvencei voltak a hűvösen csillogó, fémes fényű rúzsok, amik trendje visszatért, és nem kívánnak kevesebbet, mint hogy a nyár kedvenc ajaksminkjévé váljanak.

Kate Moss 1995-ben
Kate Moss 1995-ben (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Már az előző években is fel-fel bukkantak a jeges hatású rúzsok az ajánlókban, a két évnyi covid azonban meglehetősen nehezítette, hogy bármilyen ajaksmink átütő sikereket érjen el. Most azonban úgy tűnik, 2022 nyara ismét előttünk áll, hogy kiélvezzük az extra és annál is extrább ajaksminkek szépségét, és ha tetszik a trend, akár egy frosted sminket is bevállaljunk.

Míg a hőskorban abszolút divat volt szemhéjtól az ajkakig jeges hatású színeket használni, az újhullámos verzió megelégszik azzal is, ha csak szem-, arc- vagy ajaksminkként tekintünk e csillogó árnyalatokra.

A rúzsok esetén dedikáltan frosted változatok is kaphatóak, ám az is teljesen jól működik, ha kedvenc ajakrúzsunk fölé dolgozunk el egy kis csillogó pigmentet, hogy elérjük a frosted hatást.

A MAC Frost Lipstick esetén számos ragyógó árnyalat közül választhatunk, egyik legnépszerűbb az “O”, mely egy ragyogó, bronzos nude szín. Mellette több rózsás, pinkes és akár dögös aranyló változat is rendelkezésünkre áll.

A Makeup Revolution Shimmer Bomb ajakfényeivel azonnal fémes hatású ragyogást érhetünk el, használhatjuk a színeket önmagukban vagy megbolondíthatjuk velük rúzsunkat is.

A PUPA Miss Pupa Starlight ajakrúzsai is látványos fényt adnak ajkainknak, színe áttetsző, ám ragyogását ez nem gátolja.

A NYX Professional Makeup Pigments árnyalatai bármilyen ajakrúzst frosted hatásúvá varázsolnak, elég egy icipici mennyiség és napestig tündökölhetünk. Hatalmas előnye, hogy ha kedvünk tartja, szemsminkként is bevethetjük bármikor.