Krémmánia magazin

Újdonság: L’Oreal Professionnel Curl Expression

Göndör hajra kifejlesztett termékcsaláddal jelentkezett a L’Oreal Professionnel, a Curl Expression készítmények az enyhén hullámostól a vadul göndörödő fürtösig bármilyen frizura ápolására és formázására alkalmasak.

Fotó: L’Oreal

Tudtad?

A Z-generáció tagjainak 61%-a göndör hajú, ma pedig már egyre jellemzőbb, hogy erre kifejezetten fel is szeretnék hívni a figyelmet.

MIÉRT GÖNDÖRÖDIK A HAJ?

A göndörséget alapvetően a hajtüsző belső felépítése határozza meg. A sejtek szabálytalan növekedése a hajhagyma belső szerkezetének aszimmetriájához vezet, aminek következtében
a hajrostok egyedi alakot öltenek. Ez határozza meg a haj göndörségét és a hajnövés mintázatát is.

A GÖNDÖRSÉGET BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK

A haj göndörségének mértékét négy tényező határozza meg:
– Sugár
– Látszólagos és tényleges hajhossz aránya
– A hullámok száma
– A csavarok száma

A Curl Expression termékekben található összetevők kifejezetten a göndör haj igényeit szolgálják ki. Glicerint, Urea-H-t és hibiszkuszmag-kivonatot is tartalmaznak a készítmények, melyek célja, hogy a hajat intenzíven hidratálják, definiáltabbá tegyék, védjék a szöszösödés ellen.

A hajápolók közt találunk Mélytisztító gélsampont, ami kíméletesen távolítja el a felhalmozódott
szennyeződéseket, és hidratálja a hajat, anélkül, hogy fejbőrviszketést okozna, vagy igénybe venné
a hajrostokat.

Az Intenzív hidratáló pakolás hidratálja és összerendezi a hullámos és göndör hajat, miközben ragyogó fényt biztosít.

Hajban maradó, hajformázó termék a 10 az 1-ben krémhab, ami ötvözi a mélyápoló krémek pozitív tulajdonságait a hajhabok pelyhes, tejszínhabszerű állagával, így egyenletesen oszlik el a hajon. Az ígéretek szerint gyakorlatilag véd minden ellen és tesz mindenért, ami csak szükséges lehet a szép hajkoronához.

A göndör haj formázásához találunk még egy Tartós hatású, intenzív hidratálót, ami intenzíven hidratálja a göndör és sűrűn göndör hajat, egyúttal tartósan selymes tapintást biztosít, továbbá hővédő hatással is bír.

Valamint Frissítő hajban maradó ápoló krém-gél is rendelkezésünkre áll, ami felfrissíti a göndör és sűrűn göndör haj formáját, és tökéletesen definiált tincseket biztosít a hajtőtől a hajvégekig.

Van még egy Szárítást könnyítő, hajban maradó permet is, 230 °C-ig hővdelemmel, és egy Göndörítő permet, ami egy ápoló vízpermet, ha szeretnénk felfrissíteni a hajunkat.

Végül a Hajdúsító ápolót is megemlítenénk, ami a váltakozó formájú göndör és afro hajú, illetve a fonott haj okozta trakciós hajhullásban szenvedő nőknek szóló kezelés. A hajtő serkentésével megsokszorozza a hajszálak számát a láthatóan dúsabb hajért.