Krémmánia magazin

Idris és Sabrina Elba szépségmárkát indított

S’able Labs néven indította el genderless szépségmárkáját Idris Elba színész és felesége, melynek induló kollekciójában három arcápoló található.

Idris Elba és Sabrina Elba
Idris Elba és Sabrina Elba (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Annabel’s)

A házaspár a hírek szerint nem a celebmárkáktól megszokott módon lépett a szépségápolási bizniszbe, vagyis nem csupán nevüket adták egy termékcsoporthoz, amelyet egy erre szakosodott cég legyártott számukra. Helyette a márkaindítás ötlete a pandémia alatt fogalmazódott meg bennük, annak az Instás élőzésnek a folyományaként, amit 2020-ban indítottak Together Tuesdays néven, párkapcsolati témák feldolgozására. Coupledom néven idővel egy podcast sorozatba is belefogtak, mely szintén az emberi kapcsolatok építésével, erősítésével, a mentális egészséggel foglalkozik.

Ahogyan Sabrina Elba a Glossynak elmonda, “Nincs szüksége a világnak még egy bőrápolási vagy celebritáshoz köthető bőrápolási márkára. Azonban úgy éreztük, van egy rés a piacon, amiről érdemes beszélni, amivel érdemes foglalkozni.” 

Így végül a lelki egészség mellé a testi egészséget is zászlójukra tűzték e kozmetikai márka formájában, aminek kialakításakor fontosnak tartották, hogy olyan természetes alapanyagokat használjanak, amik a lehető legfenntarthatóbb forrásból származnak. Meg is kapta a márka egyből a Butterfly Mark védjegyet, amit azon luxusmárkák tudhatnak magukénak, amik az azt kiállító független szervezet vizsgálata szerint megfelelnek a szigorú fenntarthatósági, gazdálkodási kritériumoknak.

S’able Labs
A S’able Labs induló bőrápolói

Az induló kozmetikumok közt találjuk a Qasil Cleanser arctisztítót, a Black Seed Toner arcápolót és a Baobab Moisturizer hidratáló krémet, áruk 30 és 56 dollár között (12-23  ezer forint) mozog.

A színész nem tagadja, egyikük sem beauty guru, azonban fontosnak tartja, hogy közösségi média felületein párbeszédet indítson a férfiakkal a bőrápolásról, mely szerinte még jócskán tabutémának számít. Azonban ha egy olyan szexi, macsó férfi mint Idris Elba bevállalja a témát, és egy biztonságot teret kínál bárki érdeklődő számára, hogy tájékozódjon, ismerkedjen a lehetőségekkel, talán a férfiak valamivel nagyobb része lesz nyitott a bőrápolási tudnivalókra.