Krémmánia magazin

Valóban biztonságos mágneses műszempillákat használni?

Ha saját pilláink nem a kellő volumenben keretezik szemeinket, mi sem egyszerűbb, mint műszempillával megtoldani a hatást. Az otthon, egyszerűen feltehető változatok körében a mágneses műszempillák lettek a slágerek, de vajon mennyire lehet biztonságos a használatuk?

Fotó: y Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

Hogyan működnek a mágneses műszempillák?

A mágneses műszempillák használatának lényege, hogy ragasztó helyett egy spéci szemhéjtus segítségével rögzítjük a pillákat, ami egyszerűbb használatot, könnyebb levételt is biztosít. A tus annyiban különleges, hogy vasoxidot tartalmaz, így a vékonyka vonal alkalmas rá, hogy a műszempillák a rajtuk található aprócska mágneseivel rátapadjanak.

Levételnél nincs szükség leoldó folyadékra, a pillákat óvatosan, de könnyen vehetjük le, javasoltan a külső szemzugtól indulva. Ezt követően a festéket hagyományos szemfestéklemosóval tudjuk eltávolítani, a smink többi részével együtt. A dörzsölést esetében (is) mellőzzük, nemcsak bőrünknek ártunk vele, de azt is elkerülhetjük, hogy a festék belemenjen a szemünkbe.

@lizzymwong Reply to @lifewithlinh_ pt 2 of trying magnetic lashes (spoiler alert I did it) #glamneticpartner #magneticlashes #tryingagain #soeasy ♬ original sound - Lizzy

Lehet egészségügyi kockázata a mágneses műszempilláknak?

A kérdésre a választ az ausztrál Byrdie oldalán találtuk meg, akik több szakértőt is megkérdeztek a témában, és alapvetően megnyugtató válaszokat kaptak. Legtöbbünk számára biztonságosak ezek a termékek, azonban akik allergiásak a vasoxidra, vagy kifejezetten érzékeny a szemük, jobb, ha más megoldást keresnek.

A tusvonal meghúzásánál azonban különösen fontos ügyelni rá, hogy a festék ne menjen bele a vízvonalba, azt mindig a szemhéjon húzzuk meg, a pillák tövénél.

Mivel többször használatos műszempillákról van szó, tisztán tartásukra ügyeljünk, minden használat után tisztítsuk meg fültisztító pálcika segítségével sminklemosóval, majd a mágneses ívet érdemes tiszta alkoholba mártott pálcikával is áttörölni. A pillákat speciális pillakefékkel tudod átfésülni, hogy szép, eredeti ívüket sokáig megtartsák.