Krémmánia magazin

II. Erzsébet királynő halálával fontos címtől estek el neves kozmetikai márkák

Az Elizabeth Arden, a Clarins, a Kent Brushes és a Molton Brown is azon kozmetikai márkák közt van, melyek II. Erzsébet királynő halálával elesnek a Royal Warrant megjelölés használatától.

royal warrant

A királyi udvaroknak nem csak a történelmi korokban voltak udvari beszállítóik, manapság is tartja magát a szokás, hogy előjogokat biztosítanak azon márkáknak, amiket megfelelő színvonalúnak tartanak hozzá, hogy a királyi udvar számára is szállítsanak termékeket, illetve nyújtsanak szolgáltatásokat.

Az Egyesül Királyság esetén a Royal Warrant a cím, ami felhatalmazza a gyártót, hogy termékei dizájnjában is szerepeljen a címere és szöveges jelölése annak, az uralkodó család mely tagjának jóváhagyásával birtokolják a jelölést, vagyis ki ajánlja megvásárlásra a termékeit.

A mindenkori aktuális lista a The Royal Warrant Holders Association weboldalán található, egészségügyi és kozmetikai területen 21 márkáról van szó, köztük olyanokkal, mint a

Udvari beszállítói cím kiadására ezidáig II. Erzsébet királynőn kívül néha férje, Fülöp edinburgh-i herceg, és az immár III. Károly király néven uralkodó fiuk volt jogosult. A Cosmetics Business adatai szerint a királynő 620 cég számára adott ilyen címet, szeptember 8.-án bekövetkezett halálával azonban ezek a kinevezések érvényüket veszítik. Ilyen esetben a cégeknek két évük van rá, hogy átszerkesszék termékeik csomagolását, levegyék róla a jelöléseket. Feltéve persze, ha az új uralkodótól, illetve a cím adományozására jogosultak valamelyikétől nem kapják meg újra a lehetőséget annak használatára.

A szabályok szerint udvari beszállítói címet a brit királyi család rangidős tagjai kaphatnak, akiket az uralkodó nevez meg. Hogy III. Károly király mely családtagjainak fog ilyen jogot biztosítani, egyelőre még nem tudni.