Krémmánia magazin

Az ősz kedvencei a sütőtök illatú kozmetikumok, téged is elcsábít édességük

Ha egy igazi bekuckózós, őszi illatot képzelünk el, elég nagy rá az esély, hogy valamilyen sütőtökös illat jut az eszünkbe, köszönhetően már csak annak is, hogy az első őszi falevél lehullásával kezdetét veszik a pumpkin spice latte szezon. #basicbitch az egész? Ugyan! Miért szólnánk le egy illatot, ami kellemesen édes és jóleső melegség árad belőle? Inkább burkoljuk vele be magunkat talpig!

A témában abszolút elsőséget élvez itthon a The Body Shop szezonális, sütőtökös kollekciója, aminek tagja a The Body Shop Vanilla Pumpkin Shower Gel is. Hogy tusfürdőként milyen, talán nem is számít a rajongóknak, olyan szuper őszies illata van, de el kell mondjuk, funkcióját is betölti, nem igazán érkezik rá panasz a Krémmániára.

Ha ennyi illat nem elég, a Bath & Body Works idén is szuper sütőtökös testápolókkal készült, közülük a Bath & Body Works Pumpkin Pecan Waffles nevét olvasva nem is tudjuk eldönteni, ennénk vagy csak szagolgatnánk?

A Lush fürdőbombáinak halloweeni gyűjteményében találjuk ezt a kis tököset, név szerint a Lush Punkin Pumkin Fürdőbombát, ami 4,4-es értékelésű és élénk narancsvízből valamint sütőtökporból készült, amikhez némi fahéj illata is társult.

Az ajakápolók ha eddig nem is, ősz tájékán legtöbbünk kistáskájába beköltöznek, hogy a szeles időben óvják, hidratálják szánkat. Köztük is találunk sütőtököset, például a Crazy Rumours Pumpkin Spice Ajakápoló Balzsamát,  ami őszi limitált kiadás. Édes sütőtökös illata van, amit egy csipetnyi fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal fűszereztek.

Az Európában The Library of Fragrance név alatt futó, egyébiránt Demeter néven ismert parfümmárka Pumpkin Pie illata a sütőtökös pite édességével csábít. Hogy parfümként mennyire népszerű széles körben, nem tudjuk, ám térillatosítóként nyert ügye van nálunk a tökös, cukros, fahéjas, gyömbéres és szegfűszeges illatnak.

Körmeink számára inkább a színét mint illatát tudjuk elképzelni a sütőtöknek, azt azonban nagyon is! Például ennek a Sally Hansen Insta-Dri Glow in the dark körömlakknak a segítségével, aminek 747-es Gourdgeous árnyalata tűpontosan a sütőtök színét adja vissza. Halloweenra is tökéletes!