Krémmánia magazin

A Rimmel London is csatlakozik a Leaping Bunny Programhoz

Az összes Rimmel termék megkapta a Leaping Bunny jóváhagyást, amely tanúsítja, hogy a márka minden terméke állatkísérlet-mentes.

A szépségápolási márka hírül adta, mostantól a Cruelty Free International Leaping Bunny Program része, ami azt jelenti, hogy minden Rimmel termék rendelkezik Leaping Bunny jóváhagyással.

„A Rimmel a kompromisszumok nélküli szépségben hisz: olyan szépségben, amely kedves, működik és állatkísérlet-mentes. Az egyik legnagyobb, több, mint 80 országban jelen lévő globális szépségápolási márkaként, a Rimmel büszke arra, hogy jelentős lépést tesz az állatkísérlet-mentes termékek elérhetővé tétele érdekében. Ezenkívül a Rimmel elkötelezett az állatkísérletek megszüntetése mellett a szépségiparban.” – olvasható a közleményükben.

Mi a Leaping Bunny Program lényege?

A Cruelty Free International Leaping Bunny Program az állatkísérlet-mentes kozmetikumok és testápolási termékek értékelésének elismert globális aranyszabványa, amely biztosítékot nyújt rá, hogy az adott cég valódi elkötelezettséget vállalt az állatkísérletek leállítása mellett.

A jóváhagyás megszerzéséhez a márkáknak szigorú kritériumoknak kell megfelelniük, amelyek globálisan érvényesek, és túlmutatnak az állatkísérletekre vonatkozó törvényeken. A jóváhagyás magában foglalja a márka ellátási láncának állatkísérletek céljából történő ellenőrzését, szigorú felügyeletét és rendszeres, folyamatos független auditot igényel az ellátási láncokra vonatkozóan.

A Leaping Bunny logó tehát hamarosan megjelenik a Rimmel termékek csomagolásán is, ám érdemes tudni, hogy minden terméket jóváhagyott a program, így cruelty free-nek minősülnek akkor is, ha a logó még nem szerepel rajtuk.