Krémmánia magazin

Neked is mindig pocsék az igazolványképed? Ezzel a sminkkel garantáltan jól fogsz kinézni a képeken

Előnyös igazolványképet készíteni lehetetlen, de minimum kihívás. Kering azonban egy sminktipp a TikTokon, amiről azt mondják, a 3×4-es kis kép olyan lesz, mint egy profi insta fotó.

passport makeup sminkelés
Fotók: TikTok/@georgia.barratt

Georgia Barratt oldalán tűnt fel a videó, aminek köszönhetően a #passportmakeup hashtag terjedni kezdett, és százával készítették el, majd osztották meg a sminkelési módot, ami a tökéletes lookot adja.

2022-ben pedig egészen meglepő, milyen sminkelési technikát kaptak fel a cél érdekében. Miközben hódít a nomakeup makeup, a kontúrozásnak pedig azt gondolnánk, rég leáldozott, a passport makeup mégis minimum annyi réteg smink gondos eldolgozását igényli a bőrön, mint amennyit fénykorában Kim Kardashian viselt kontúrgyőztes insta fotóin.

@georgia.barratt Replying to @<3 howd i do lol #xyzbca #makeup #beauty #passportmakeup ♬ original sound - georgia barratt

A passport makeup, vagy magyarosítva útlevélsmink elkészítése tökéletesre formázott és hajszálpontosan szimmetrikus szappanszemöldökkel nyit, majd követi a sort

  • a primer,
  • a szigorúan teljes fedést nyújtó alapozó felvitele,
  • olyan mennyiségű korrektor a szemek köré, ami kizárt, hogy nem ül bele a legkisebb ráncokba is (fontos: a szemöldök alatti területre és szemhéjra világosabb árnyalatút használjunk).
  • A kontúrozás látványos lifting hatást ad az arcnak, keskenyíti az orrot, formázza az állat, kétoldalt a szemektől a halánték felé eső területet, és persze a homlokot is.
  • A kontúrozás folytatásaként a világosítani kívánt területek is elkészülnek: kerül még egy adag korrektor  a belső szemzugba és a külső szemzugtól lefelé, leendő cicaszemsminkünk hangúlyozására, a tekintet kiemelésére is.
  • A krémes pirosítót egészen magasra visszük fel az orcákon, kifelé, felfelé ívelt vonalban,
  • majd jöhet a baking.
  • Ezt követően készül a cicaszemsmink, tűpontos tusvonallal,
  • szempillaspirálozás, és szükség esetén műszempillaragasztás – különösen a külső szemzug területén érdemes sűrűbbé varázsolni a pillákat.
  • Ajkainkat nagyvonalúan, bőven a természetes vonalán kívül kontúrozzuk sötétebb nude színnel,
  • majd következik a némileg világosabb rúzs és természetesen a szájfény, vagy szimplán egy fényes finisű folyékony rúzs.

És íme, az eredmény, az influenszer igazolványképei:

@georgia.barratt Reply to @haaalzzy mission complete #xyzbca #makeup #beauty ♬ As It Was - Harry Styles

Hogy átalakít a smink, az nem kifejezés. A legtöbb TikTok videóban mintha két különböző személyt látnánk a sminkelés előtt és után. Ám ha tetszik az eredmény, szívesen viselsz erős sminket, a fenti lépések és a videók alapján izgaolványképedet is instabaráttá teheted.

@mimiermakeup I wish I found this sooner tho ib @georgia barratt ♬ Wii - Mii Channel - Super Guitar Bros