Krémmánia magazin

Lőttek a habfürdőknek? A Pinterest szerint nagy változás közeleg

Mint megannyi közösségi média felület ilyentájt, a Pinterest is közzétette, milyen szépségápolási trendek felfutása várható a 2023-as évben. A felhasználók keresései alapján a fürdőzési szokásokban nagy változások várhatók.

fotómontázs zuhanyzóról
Fotó: Pinterest

Míg az elmúlt években a habfürdők, fürdőbombák és – olajak jelentették a kényeztető házi wellness alapdarabjait, úgy tűnik, az igények lassan megváltoznak és a zuhanyzás válik népszerűvé. Ott áll emögött a vásárlók növekvő környezettudatossága, az, hogy víztakarékossági okokból ritkábban töltik tele a kádat és keresnek az élmény helyett más pihentető-frissítő lehetőségeket.

Érdekessé vált minden, amivel a zuhanyzás perceit lehet kimaxolni

Az elemzések alapján ugrásszerűen megnőtt a Pinteresten az olyan keresési kifejezések száma, mint az “esztétikus zuhanyzási rutin” (aesthetic shower routine), ami iránt 460%-kal nagyobb volt az érdeklődés. Sőt, s lakberendezés terén az épített, walk-in zuhanyzók fotóit is 395%-kal többen keresték, és a fürdőbombák mellé jönnek fel a zuhanybombák is, 90%-kal ugrott irántuk az érdekődés.

zuhany montázs
Fotó: Pinterest

A spa-érzést nyújtó zuhanyzások elsősorban az X-generációsok és a Boomerek körében veszik át a kádfürdőzések elsőségét. Vagyis a negyvenes éveikben, vagy afelett járók azok, akik számára felértékelődni látszik a víztakarékosabb fürdési forma, de bízzunk benne, hogy szokásaik hatással lesznek Z-generációs gyerekeikre és a milleniumi generáció tagjaira is.