Krémmánia magazin

Egyszerű és szuper látványos manikűrt mutatunk, az ünnepi időszak kedvence

Üdítő színfolt a karácsonyi körömdíszítések közt a mágneses géllakkal készülő manikűr, ami amilyen látványos, olyan egyszerű az elkészítése is. Nincs szó újdonságról, évek óta hódítanak a picinyke fémszemcséket tartalmazó lakkok, ám most, a karácsony kapujában érdemes ismét rájuk irányítani a figyelmet.

Fotó: Instagram/bellefleur_asami_

Ha meg van a szett, vagyis a spéci lakk és a mágneses lapocska, indulhat a manikűrkészítés. Előkészítjük a körmöket, majd mehet rájuk az előkészítő, zsírtalanító folyadék, a primer, és ha ez megszáradt, következhet az alapozó réteg felvitele, amit aztán UV-lámpával szilárdítunk. Eddig tehát semmi különbség nincs a géllakkos manikűr elkészítésében, a varázslat ezután következik.

A mágneses géllakkot miután felvittük, fölé tartjuk a mágneses lapkát és kialakítjuk vele a kívánt mintát: a lap magához vonzza a fémszemcséket a még nem rögzített lakkból, így alakul ki a különleges, bársonyosan csillogó hatás. Többféle minta, effekt is kialakítható, attól függően, milyen szögben, mennyi ideig tartod a mágneses lapot a lakk fölött. A lakkot ezután UV-lámpával rögzítjük, majd mehet fölé a fedőlakk, ami szép fényt is ad majd a manikűrnek. Érdemes ujjanként haladni mintázással, hogy biztosan szépen sikerüljön a manikűr.

Hogy milyen lesz az eredmény? Például ilyen:

Fotó: Instagram/ photon_nails
Fotó: Instagram/111nail_omotesando
Fotó: Instagram/
_miila_23_
Fotó: Instagram/bellefleur_asami_
Fotó: Instagram/gradohair_shiori