Krémmánia magazin

Top sminkfixálók, hogy az új évig bírja a szilveszteri sminked

Igazán jó sminkfixálót találni nem egyszerű, jól mutatják ezt a Krémmániás vélemények is. Sok kozmetikum szinte ráköt az arcra, túlzottan illatosított, a bőr ragacsos vagy épp kellemetlenül fénylő lesz. Kivételek persze mindig vannak, sminkfixálóból a lentiek például kipróbálásra érdemesek.

sminkfixáló sprayk

Kezdjük is a téma legnépszerűbb tagjával, a MAC Prep + Prime Fix+ Hidratáló Permettel, ami afféle viszonyítási pont a sminkfixálók közt. 330 vélemény után is még 4,25-ös értékelésen áll, ami egészen kiváló. Többféle változatban is elérhető már, a KM-en az eredeti a legnépszerűbb. Nemcsak fixálja a sminket, de hidratálja is a bőrt.

Jó alternatíva lehet rá a KAP It Mist Be Love! Arcpermet, ami már nagyon sok pozitív véleményt zsebelt be, értékelése jelenleg 4,28. Dicséret illeti, hogy a flakon utántölthető, igaz, a normál kiszerelés porlasztója lehetne jobb is, a travel size méretűét jobban kedvelitek. Ettől függetlenül a készítmény szépen hidratálja, felfrissíti a bőrt és sminkfixálóként is remekül működik a tapasztalatok alapján.

A NYX Dewy Finish Makeup Setting Spray 4,35-ös értékelésű, barátibb áron elérhető alternatíva, amiről véleményezői azt írták, megfelelő a porlasztója, a bőr nem válik ragacsossá a terméktől, és selymes fényt ad – vagyis nem túlzó, zsírosnak ható csillogást. A matt alapozó, arcsmink szebb látványt nyújt tőle, fixáló hatása szuper.

A The Body Shop Sminkfixáló Spray igaz, hogy még kevés, de annál pozitívabb véleményeket kapott eddig (értékelése 4,67), ezért úgy gondoltuk, érdemes megismerni mint feltörekvő alternatívát. A smink poros jellegét eltünteti és tartósabbá teszi azt, illata kellemes, nem túlzó és a porlasztója is szépen teszi a dolgát. Hidratálóként is ad egy kis pluszt a bőrnek.

A sort az Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray zárja, mely sokak számára legalább olyan ikonikus alapdarab mint a MAC terméke. Értékelése nálunk 4,33, amit olyan véleményeknek köszönhet, mint hogy hosszú-hosszú órákra fixálja a sminket, elveszi annak poros, matt jellegét és egységesebbé teszi. Extra eseményekre, például esküvőkre is bevált. Árban zsebbe nyúlósabb mint a NYX vagy a The Body Shop terméke, de akinek bevált, esküszik rá.