Krémmánia magazin

Wolf cut, bixie és tucatnyi bubi – mutatjuk 2023 legdivatosabb rövid frizuráit

A 2023-as frizuratrendek tobzódak a rövid fazonokban, az izgalmas, szexi hajakban, amikhez elég maximum vállig növeszteni tincseinket. A legjobb pedig, hogy minden hajtípus számára készült ajánlás, akár göndör, akár szögegyenes a hajad, biztosan találsz vonzó fazont magadnak.

Fotók: Getty Images és Instagram/Selena Gomez

Pixie

Indya Moore pixie frizurával
Indya Moore (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Induljunk a kályhától, vagy jelen esetben a megkerülhetetlen pixie-től, ami nagybetűs frizuraként menetel. Bár imádjuk a mindig jó, klasszikus fazonokat, a pixie esetén most a láthatóan formázott, izgalmas vágásokkal kialakított hajak lesznek divatban, melyeken látszik a jó mesterfodrász keze munkája. Jöhetnek a hajformázó habok és krémek, érdemes kísérletezgetni, milyen fazonokba tudjuk szárítani, fésülni a rövid tincseket.

Halle Berry pixie frizurával
Halle Berry (Fotó: Steve Granitz/Getty Images)
Jasmin Savoy Brown pixie frizurával
Jasmin Savoy Brown (Fotó: Steve Granitz/Getty Images)

Bixie

Iris Law bixie frizurával
Iris Law (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A hibrid frizkót nézhetjük lenőtt pixie-nek vagy túlnyírt bubinak is, fő, hogy egy afféle félúton hagyott, ám precíz gonddal kialakított, vagány frizuráról van szó, aminek szép jövőt jósolnak a trendek. Az arcot övező tincsek játékossága és a hajtömeg többlépcsős, tépett kialakítása feldobja a frizurát, amit majd hajtípusunk fog igazán egyedivé tenni.

Rowan Blanchard bixie frizurával
Rowan Blanchard (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)
Ursula Corbero bixie frizurával
Ursula Corbero (Fotó: Juan Naharro Gimenez/WireImage)

Wolf cut

Jön velünk tovább 2023-ba a shag és a mullet laza kis szerelemgyereke, a wolf cut, ami a rakoncátlan tincsek, a huncut hullámok terepe. Passzol hozzá a frufru, de jól mutat anélkül is, ha vagány, fiatalos, friss frizurára vágysz, és nem átallsz egy kis időt szentelni a hajformázásra, érdemes próbát tenni a wolf cuttal.

Kaia Gerber hosszú wolf cut frizurával
Kaia Gerber (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic,)
Miley Cyrus wolf cut frizurával
Miley Cyrus (Fotó: Robert Kamau/GC Images)

Bubi

Lori Harvey bubi frizurával
Lori Harvey (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Vidal Sassoon klasszikusai mind felsorakoztak az évkezdéshez, a tömör frufrus doboz bubi, az A-vonalú vagy az aszimmetrikus bubi frizurák egyaránt nyerő választások. A nagyjából állvonalig érő frizurák jól mutatnak hajpánttal, szexik hátra fésülve, némi wet look hatással, precízen beszárítva pedig jolly jokerek a hétköznapokra. Göndör hajból is jól mutatnak, vasalgatás helyett inkább emeljük ki tincseink természetes göndörségét, ápoljuk őket a szalonhatás kedvéért, és élvezzük ki a volument, amit nyújtanak.

Lili Reinhart bubi frizurával
Lili Reinhart (Fotó: Jon Kopaloff/Getty Images for Max Mara)

Lob

Lisa (Blackpink) lob frizurával
Lisa (Blackpink) (Fotó: The Chosunilbo JNS/Imazins via Getty Images)

A long bob, vagyis hosszú bubi frizurákkal zárjuk a sort, mely mára szintén a klasszikusok táborát gyarapítja, ám ez mitsem von le divatosságából. Elegáns, nőies, a vállat maximum súrolja a hajhossz, mely esetén megemlítenénk: nagy változások történnek épp egy kardinális kérdésben. Jó ideje minden trendszetter a tökéletes középválaszték mellett tette le a voksát, ám ennek annyi. Az oldalválaszték topon van, így hát, ha bárki generációs szakadékot látott volna abban, hová kerül a választék, megnyugtatjuk, X-től Z-ig minden generáció tagja bátran válassza el a haját oldalt, szuper divatos lesz. (Vagy középen, ha úgy tetszik, hisz emberek, ez csak egy választék!)

Lea Michele lob frizurával

Lea Michele (Fotó: Bruce Glikas/WireImage)