Krémmánia magazin

A Tom Ford bővítette cseresznyés parfümkollekcióját

A Tom Ford illatház, reagálva a parfümpiaci történésekre, két újdonsággal is előrukkolt, és a Private Blend vonalat a Cherry Smoke és Electric Cherry parfümökkel bővítette.

Teljesen rácsavarodott a világ a cseresznyés parfümökre, ami nemcsak az eladásokban mutatkozik meg, de az olyan ranglistákban is, mint amiket a Fragrantica tesz közzé. A parfümös közösségi oldal ugyanis, meghajolva a népszerűség előtt, külön szavazást írt ki arról, melyik volt 2022 legnépszerűbb cseresznyés parfümje, és láss csodát, a Tom Ford Lost Cherry EdP jött ki győztesen.

Ez is mutatja, az illatház döntése megalapozott volt, mikor két flankert is bemutatott egyszerre, amik azért többé-kevésbé eltérnek a 2018-as eredeti gourmand illattól. A Tom Ford Cherry Smoke, mint neve is mutatja, egy kissé füstösebb, bőrösebb módon dolgozza fel a fekete cseresznyés illatot, mely főként a leszáradásában jön elő. Ezzel szemben a Tom Ford Electric Cherry egy könnyedebb verziója az illatnak, olyan illatjegyekkel a cseresznye mellett mint gyömbér, sambac jázmin, ambrettolid, rózsaszín bors és pézsma.

Míg a Fragrantica felületén alapvetően pozitív a fogadtatásuk és szexi, izgalmas illatként véleményezik őket, addig The Perfume Guy egy nem túl lelkes videóban osztotta meg véleményét arról, miért is van (pontosabban egyáltalán nincs) szüksége a világnak még két cseresznyés parfümre. Főként olyanokra, melyek közül az egyik esetén a füstös-bőrös jelleg nem feltétlenül az, amit egy ilyen illathoz társítanánk, a másik pedig egyenesen egy olcsó samponillat.

Ettől még úgy gondoljuk, egy parfüm megítélése abszolút szubjektív, minden véleménytől függetlenül beleájulhatunk a gyönyörtől egyetlen cseppjének illatába, vagy épp kifordulhatunk a világból, ha megérezzük. Hogy a Krémmánián hogyan fognak szerepelni a megszokottan csillagászati áron kínált illatok, még a jövő zenéje, addig is kíváncsian várjuk, mit lép a Zara, ami 2022-ben megadta a világnak a Lost Cherry legfelkapottabb dupe-ját, a nálunk is éves legjobbként végzett Zara Cherry Smoothie EdP-t.