Krémmánia magazin

Íme a részletek Amanda Seyfried díjátadós sminkjéről, most már mi is elkészíthetjük, ha szeretnénk

Amanda Seyfried A kibukott című filmben nyújtott alakításáért vehetett át díjat az idei Critics’ Choice Awards-on, melyre gyönyörű, csillogó sminket készítettek neki. Olyat, ami valószínűleg amiatt is kárpótolta egy kicsit, hogy aranyló Dior ruhája csaknem leszakadt róla az esemény végre.

Amanda Seyfried a 28. Critics Choice Awards díjátadón
Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic – Getty Images

Sminkje a régi hollywoodi glamúrt idézte meg, „időtlen, elegáns szemsmink és a vörös ajkak, hogy kiemelje a legszebb vonásait.” – mondta el Genevieve Herr sminkmester, akinek a lookot köszönhetjük. Mostanra azt is megtudhattuk, pontosan milyen sminktermékekkel készült a vörös szőnyeges smink, így bármikor kipróbálhatjuk ugyanazt az ajakrúzst, vagy készíthetünk szemsminket a megfelelő palettával.

Amanda Seyfried a 28. Critics Choice Awards díjátadón
Amanda Seyfried a 28. Critics Choice Awards díjátadón (Fotó: MICHAEL TRAN/AFP via Getty Images)

A bőr előkészítéséhez, hidratálásához a Lancôme Advanced Génifique Serum -ot használták, mely erősíti a bőrbarriert is. Ezt követte a Lancôme Absolue Brightening & Revitalizing Soft Cream hidratáló krém, maj egy vékony rétegben primerként a Lancôme Prep & Hydrate készítményt vitték fel.

Alapozóból a Lancôme Teint Idole Ultra Wear 24H Longwear-t használta a sminkes, a színésznő esetén a 90-es árnyalat volt megfelelő.

A szemsmink esetén a szemek  lágy kiemeléséhez a Lancôme Idôle Felt Tip Liquid Eyeliner szemhéjtus barna, Syrup Brown fantázianevű árnyalát használták a szempillák vonalán.

A tusvonalat következő lépésben elsatírozták, és a Lancôme Hypnôse 5-ös árnyalatú szemhéjfesték paletta Nude Sculptural színével dolgozták össze. Végül két rétegben vittek fel Lancôme Lash Idôle Lash-Lifting Mascara szempillaspirált.

Az ajkakat a Lancôme Le Lip Liner Pencil Spiced Apple árnyalatú ceruzával kontúrozták és töltötték ki, erre került a Lancôme L’Absolu Rouge Intimatte rúzs French Touch árnyalata.